25n
25N
25N

El PSPV destaca que "hi ha 219.000 valencians més treballant que en 2015"

El PSPV destaca que "hi ha 219.000 valencians més treballant que en 2015"
25/07/2019 -

La secretària de Creixement i Ocupació del PSPV-PSOE, Blanca Marín, ha destacat que l’Enquesta de Població Activa (EPA) publicada aquest dijous ofereix “xifres molt positives de la primera legislatura de Ximo Puig” al capdavant de la Generalitat Valenciana, amb “219.000 persones més treballant que en 2015”.

Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la Comunitat va ser l’autonomia en la qual més va créixer l’atur en el segon trimestre de l’any amb 10.700 aturats més, la qual cosa suposa un 3,18% més que en el trimestre anterior, fins a situar-se el total d’aturats en 348.200 persones.

No obstant això, en termes interanuals, el descens de l’atur es va situar en 32.300 persones menys, la qual cosa suposa un 8,50% menys respecte al mateix trimestre de l’any anterior, per la qual cosa la taxa de desocupació a la regió es va situar en el 14,3%.

Per al PSPV, això demostra “la millora de les expectatives del mercat laboral en la Comunitat”, amb “una forta entrada de nous actius: 43.600 persones que busquen treball”. “Aquest comportament se sol produir en períodes expansius en els quals es generen millors expectatives d’ocupació”, ha indicat la responsable de política econòmica.

Això sí, encara que ha reconegut que “encara queda molt treball per fer”, la socialista ha destacat en un comunicat que “les dades interanuals indiquen que en la Comunitat Valenciana s’estan fent bé les coses i va pel bon camí”.

Ha rebutjat així les crítiques del PP que “Puig porta a liderar la destrucció d’ocupació a nivell nacional”, per a assegurar que “en els últims quatre anys, en la Comunitat Valenciana s’ha recuperat el 50% de l’ocupació que va destruir el PP”.

“EL PP NO ESTÀ LEGITIMAT PER A PARLAR D’OCUPACIÓ”

Per tant, ha advertit al portaveu ‘popular’ d’Ocupació en Les Corts, Juan Carlos Caballero, que “ningú del seu partit, que va arrasar amb 400.000 ocupacions en la Comunitat, està legitimat per a parlar de polítiques d’ocupació”. “Ara hi ha 219.200 persones més treballant que en 2015”, ha subratllat.

En qualsevol pas, el PSPV rebutja “qualsevol discurs triomfalista” i aposta per “continuar amb les polítiques d’ocupació com una de les prioritats” de la seua acció de govern en el Botànic II”, com ha reivindicat la responsable d’Ocupació.

“Enfront dels qui en plena crisi van tirar al fem els fons europeus per a les polítiques de creació d’ocupació, el govern de Puig ha posat en marxa programes que estan permetent retornar al mercat laboral a aturats de llarga durada i donar una oportunitat laboral a molts joves”. Es tracta de “els col·lectius més vulnerables entre els quals s’ha registrat un descens de l’atur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 6 =

CCCC
activem alfafar