25n
25N
25N

El PSPV exigeix unitat als partits per a la implantació "ràpida i efectiva" de l'ingrés mínim vital

El PSPV exigeix unitat als partits per a la implantació "ràpida i efectiva" de l'ingrés mínim vital
03/06/2020 -

El PSPV-PSOE exigeix a la resta de partits que “no es perden en detalls insignificants i secunden de manera clara i contundent” l’ingrés mínim vital (IMV) aprovat pel Govern, “una mesura que va en la línia marcada en el pacte de legislatura i que se centra a protegir a les persones”.

Així ho recull una resolució que va aprovar aquest dimarts la Comissió Executiva Provincial de València per a donar suport a “una de les mesures socials més importants dels últims anys i que actuarà com a xarxa de protecció social per a l’atenció als més necessitats”, signada per la seua secretària general, Mercedes Caballero.

L’aprovació de l’IMV és, al seu judici, un pas més en la consolidació de l’Estat del Benestar, al costat de mesures com la llei de dependència, la d’igualtat o la del matrimoni entre persones del mateix sexe. Tot això “demostra que en aquest país tots els avanços socials es donen quan el PSOE està en el govern”.

ANOMENADA Als QUALS “PRESUMEIXEN”

El PSPV destaca que l’ingrés beneficiarà a 100.000 famílies valencianes i insisteix que això és el que ha d’ocupar a les formacions polítiques: “Sabem que els partits de la dreta i l’extrema dreta no tenen entre les seues prioritats les necessitats de la ciutadania, però aquells que presumeixen de treballar per la universalització i ampliació de drets han de donar mostra ara que és real el seu compromís i no obrir falses controvèrsies respecte a l’aplicació i gestió de la mesura aprovada pel govern”.

Per contra, assegura en què l’IMV garanteix la igualtat de drets perquè “per primera vegada s’estableixen uns paràmetres comuns per a totes les comunitats autònomes”. Fins ara, recorda, eren les CCAA les que “en funció dels seus recursos propis i voluntat política, gestionaven les rendes de garantia”, a excepció de les quals disposen de sistema de dret foral i tenen transferides les competències en Seguretat Social.

“El govern de Pedro Sánchez ha decidit assumir en primera persona aquesta responsabilitat, conscient de les necessitats de les famílies afectades i de la urgència de les solucions a la seua problemàtica”, defensen els socialistes valencians.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 3 =