25n
25N
25N

PSPV destaca que reduir l'edificabilitat en Benimaclet comportarà menys VPP i indemnitzar a empreses

Gómez afirma que “res ix gratis” i rebutja la “paralització” de la ciutat per ser “la millor forma que venja la dreta”

PSPV destaca que reduir l'edificabilitat en Benimaclet comportarà menys VPP i indemnitzar a empreses
13/12/2018 -

La portaveu del grup municipal socialista i primera tinent d’alcalde en l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha destacat aquest dijous a reduir l’edificabilitat prevista en el PAI de Benimaclet i requalificar sòl ja qualificat no eixiria “gratis” al consistori i a la ciutat perquè comportaria la construcció de menys habitatges de protecció pública (VPP) i habitatges socials de les previstes i el pagament d’una “indemnització milionària” a les empreses implicades en aquest projecte.

“Açò no és gratis”, ha afirmat la també candidata del PSPV a l’alcaldia de la capital valenciana en la roda de premsa que ha oferit per a parlar del PAI de Benimaclet i demanar una “reflexió” respecte als plantejaments que es fan per a introduir canvis en aquesta actuació urbanística, adjudicada a l’empresa Metrovacesa i basada en un procés de participació dut a terme entre administració i veïns de l’entorn i ratificat pel ple municipal.

Sandra Gómez ha assenyalat que aquest PAI servirà per a cobrir el “dèficit d’habitatges –també “públics i socials”– i de dotacions” que “té la ciutat i barris com el de Benimaclet”. Ha explicat que dels 1.345 habitatges que preveu construir aquest PAI un 30 per cent –un total de 403– seran de protecció pública i un 10 per cent –134 pisos– habitatges socials per a col·lectius “amb especial dificultat i vulnerables”.

“Si disminuïm l’edificabilitat tal com he sentit que s’està demanant, hi hauria un impacte directe en l’oferta d’habitatge públic i d’habitatge social”, ha afirmat la responsable municipal, que ha agregat que “si es redueix a un màxim de 1.000 habitatges es perdrien de 103 VPP i de 34 habitatges socials”.

Gómez s’ha pronunciat d’aquesta manera després que l’alcalde de València, Joan Ribó, haja manifestat en diverses ocasions la conveniència no de replantejar-se tot el PAI de Benimaclet perquè açò “està fora de les possibilitats legals i econòmiques” sinó de revisar l’edificabilitat plantejada en aquest projecte per a veure si es pot baixar una mica. L’edil ho ha exposat així també després de les crítiques de València en Comú, al costat de PSPV i Compromís soci de l’equip de govern local.

La representant socialista ha indicat que els responsables municipals han d’atendre “els problemes que afecten la gent”, entre ells, el de l’accés a l’habitatge, i ha instat a “parlar el mateix idioma” en l’equip de govern, alhora que ha considerat que “no és una postura defensable per l’esquerra la pèrdua de 140 habitatges” públics i socials en conjunt.

Gómez no ha quantificat a quant ascendiria una possible indemnització per eliminar un 25 per cent de l’edificabilitat, ja que es tracta d’una qüestió que hauria de determinar un jutge. “Podemos afirmar que ningú ha exposat quin és l’avantatge d’aquest canvi. No hi ha res que afavorisca menys a l’esquerra i a les famílies treballadores que les empreses es porten una indemnització per no fer res”, ha manifestat l’edil.

En aquesta línia, ha reiterat que reduir l’edificabilitat “no és un estalvi” i ha advertit que “requalificar sòl és inviable per a l’Ajuntament” perquè necessitaria “compensar a les empreses”. “No hi ha fórmula d’estalvi si es proposa a les empreses que reduïsquen l’edificabilitat. No entenem les fórmules o postures que diuen que no s’ha d’indemnitzar a les empreses”, ha agregat Gómez.

“No és res d’esquerres ni progressista indemnitzar a les empreses per deixar de fer el PAI o per canviar les condicions”, ha reiterat, alhora que ha instat a mantenir “una postura responsable”, a “donar estabilitat” i a “no paralitzar la ciutat”.

La portaveu del PSPV ha considerat que difondre aqueixa imatge de València portarà a no voler invertir en la ciutat i ha convidat a “apostar per l’acord enfront de la por” i a “defensar l’estabilitat, la seguretat, el desenvolupament, el benestar i el progrés” sense “por”. “La paràlisi i la polarització és la millor forma que venja la dreta. Nosaltres defensem el progrés”, ha dit.

DOTACIONS

Igualment, ha indicat que el PAI de Benimaclet contribuirà a reduir a més el “dèficit” d’aquest barri pel que fa a les dotacions, atés que contempla la construcció d’una escoleta de 0 a 3 anys, un nou col·legi públic, infraestructures esportives, zones verdes i d’oci i espai per als furts urbans.

Després d’açò, Sandra Gómez ha assegurat que “la permeabilitat del barri amb l’horta està assegurada amb el gran jardí central i els horts urbans, amb la disposició dels edificis, d’entre 8 i 12 altures d’acord amb els edificis existents, perpendiculars a la ronda per a no frenar la brisa i no constituir una barrera”. Així mateix, ha apuntat que el pla de protecció de l’horta no contempla com a tal els terrenys sobre els quals es preveu desenvolupar aquest PAI”, un sòl que “porta anys considerat residencial”.

“MARCAR POSTURES”

Gómez ha ressaltat que el PSPV aposta per un creixement “sostenible” de la ciutat, “sobre si mateixa” i “generant habitatges públics i dotacions”. “Si volem que existisca escoleta i col·legi i que els agents urbanitzadors paguen açò és necessari que hi haja una oferta d’habitatge i que parteix d’ella siga pública i social. És alguna cosa que l’Ajuntament necessita per a solucionar el dèficit” existent, ha asseverat.

La representant socialistes ha al·ludit a la proximitat de les eleccions municipals i ha opinat que aquesta pot portar “a algun grup” a “marcar postures contràries a qualsevol iniciativa de l’equip de govern”. Davant ells ha afirmat que és “més progressista treballar que criticar” i ha exposat que “qui discrepa del treball realitzat pel grup socialista té l’obligació d’obrir els debats dins del govern, no sempre en la premsa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − un =

Informacion coronavirus