25n
25N
25N

El PSPV enlletgeix al PP les seues "lliçons de moral" sobre alts càrrecs i recorda que "Camps va batre el rècord amb 245"

El PSPV enlletgeix al PP les seues "lliçons de moral" sobre alts càrrecs i recorda que "Camps va batre el rècord amb 245"
21/06/2019 -

El portaveu socialista d’Hisenda en Les Corts, José Muñoz, ha rebutjat les “lliçons de moral” del PPCV per l’augment de secretaries autonòmiques i alts càrrecs en el nou govern valencià, davant el que ha recordat que l”expresident’ Francisco Camps “va batre el rècord en el nombre de conselleries, amb 14 més la Presidència, i va arribar a tindre 245 alts càrrecs i eventuals: un 42% més de càrrecs que l’actual Consell”.

Així ho ha afirmat en un comunicat en resposta a les crítiques del sotssecretari regional del PPCV, Rubén Ibáñez, per les 29 secretaries autonòmiques del nou executiu de Ximo Puig (PSPV) després de l’entrada de Unides Podem en l’acord amb Compromís. “Es reparteixen els càrrecs a l’engròs, com si fóra una llotja”, il·lustrava el ‘popular’ després dels nomenaments del segon escaló del Botànic II.

Per contra, el socialista ha posat l’accent que “el PP no té cap legitimitat per a parlar de la gestió en l’administració pública”, ja que “durant els anys de crisis i retallades va arribar a tindre un 42% més de càrrecs públics”. Ha denunciat així que “després d’anys de corrupció i balafiament, ara pretenguen donar lliçons de moral a un Consell que abans de res aposta per l’eficàcia i eficiència”.

De fet, ha defensat en un comunicat que el nou executiu valencià està “dissenyat amb vocació de ser més eficient per a gestionar uns pressupostos que ja superen els 20.000 milions d’euros”. “En la Comunitat Valenciana tenim la meitat d’alts càrrecs que a Andalusia, la tercera part que a Catalunya, o un 32% menys que al País Basc”, ha exposat.

Això suposa, segons el diputat del PSPV, que en la Comunitat hi ha una mitjana de 2,3 alts càrrecs per cada 100.000 habitants, “una xifra molt llunyana a la d’altres autonomies com el País Basc, amb 7,7 per cada 100.000; Catalunya, amb 4,3; Galícia, amb 3,8, o Andalusia, amb 2,8”.

Respecte a l’advertiment del portaveu de Ciutadans en Les Corts, Toni Cantó, que “la factura l’acabaran pagant tots els valencians”, Muñoz ha assegurat que aquest partit “vivia molt millor amb els seus socis del PP”. Ha instat a Cantó que explique “per què s’esforça a blanquejar els anys de balafiament i corrupció del PP que tant mal han fet a les arques valencianes”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − dotze =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell