25n
25N
25N

El PSPV se sent "decebut" per les suposades reunions de Ribó amb Català i espera un "gest"

Sandra Gómez assegura que almenys dues reunions són “una realitat” mentre Compromís nega qualsevol tipus de negociació

El PSPV se sent "decebut" per les suposades reunions de Ribó amb Català i espera un "gest"
02/07/2019 -

Després de l’encreuament de comunicats i notes d’ahir entre el PSPV i Compromís -i a última hora el PP-, la portaveu socialista a l’Ajuntament, Sandra Gómez, ha citat als mitjans per a assegurar que se senten “enganyats i traïts”. Segons diu, “almenys dues reunions” entre Joan Ribó i María José Català són “una realitat incontestable“, malgrat les negatives de les altres dues formacions. Assenyalen, encara així, estar disposats a continuar amb les negociacions, però esperen “sinceritat, confiança i lleialtat“.

Gómez ha assenyalat que, igual que al principi, creuen que “el millor per a la ciutat és conformar un govern conjunt” entre PSPV i Compromís. Una majoria progressista que la dirigent socialista atribueix, especialment, a l’augment de la representació de la seua formació. “Però perquè hi haja un govern conjunt, l’important és que hi haja confiança per les dues parts. I perquè existisca aqueixa confiança, és absolutament necessari que existisca lleialtat. Per això no entenem ni comprenem que s’hagen mantingut relacions i negociacions, reunions informals amb la portaveu popular sobre el ple d’organització de l’ajuntament”, ha asseverat.

Assegura que és un “joc a dues bandes” que no contribueix a generar confiança. Des de Compromís, no obstant això, neguen aquestes negociacions: “El primer que recomanaria és que no es produïren notícies falses, com les suposades negociacions meues amb el PP”, ha assenyalat Joan Ribó aquest matí.

Tres socis en un govern de dos

Segons asseguren des de la formació valencianista, l’única reunió amb la dirigent popular respon a aqueixa primera ronda de contactes en la qual no tots van voler participar, i la pujada de sou es va comentar com “un tema a abordar” la següent legislatura -d’acord amb la pujada en els Pressupostos Generals de l’Estat-. De fet, una primera pujada que es va realitzar a assessors, es va realitzar amb els vots i coneixement de PSOE, Compromís i Cs, segons ha assegurat Ribó.

Gómez no obstant això ha volgut ressaltar la “decepció” de la seua formació i un sentiment d'”engany” perquè, assegura, s’estan esforçant amb “nombroses propostes al llarg de tres setmanes perquè les dues formacions se senten còmodes”. Malgrat això, assegura, no poden “permetre que hi haja tres socis en un govern de dos“.

No obstant això, assenyala que segueixen amb “voluntat d’arribar a un acord”, enfront d’una suposada estratègia de “guanyar l’opinió pública i aconseguir un govern en solitari” que, assegura, pretén Compromís: “Creiem que és un error absolut. Aquesta ciutat no pot gestionar-se des de la minoria. Necessita projectes forts“, ha assenyalat.

Legitimitat

“La decisió hui dia la tenen ells”, ha assenyalat sobre si segueixen o no les reunions. Segons ha detallat, les comissions negociadores s’han reunit aquest mateix matí, on els han “plantejat això mateix”: “Nosaltres plantegem el mateix en les reunions i fora d’elles”.

Respecte a si s’han trencat o no les reunions, Gómez ha assegurat que ells, “en cap moment” desistiran “de conformar un govern conjunt“, però només si hi ha “una voluntat de diàleg sincera”.

En preguntar-se sobre si la sonada vicealcaldia segueix sobre la taula, la política socialista ha assenyalat que això és una “qüestió de forma” i que, com ja han plantejat abans, volen un model “a semblança del Botànic”. Insisteix en un model en el qual la junta local, de 10 membres, estiga composta al 50% per cada partit. Això, unit al vot de qualitat de l’Alcalde, donaria un, en vots -i empatats-, una representativitat a Compromís del 54,5%, i al PSPV del 45,5. Els socialistes representen un 41,2% dels regidors de la Nau, mentre que Compromís el 58,8%.

Pel seu costat, Compromís també “emplaça al PSPV decidir si vol conformar un govern de coalició”. Segons han assenyalat en un comunicat, els socialistes han convocat als mitjans mentre discorria la mateixa reunió negociadora, lleva “legitimitat” a les trobades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − setze =