25n
25N
25N

El PSPV demana reforçar la presència del sector citrícola valencià a Europa i ordenar el mercat de la Comunitat

El PSPV demana reforçar la presència del sector citrícola valencià a Europa i ordenar el mercat de la Comunitat
03/06/2020 -

El grup parlamentari socialista ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual sol·licita a la Conselleria d’Agricultura que impulse, juntament amb la Interprofessional Citrícola Espanyola (Intercitrus), un pla estratègic de reconversió sectorial citrícola que implante mesures de tipus estructural, planificació varietal, sanitat vegetal i perspectives de mercat a mitjà i llarg termini.

Sobre aquest tema, el portaveu socialista d’Agricultura en Les Corts, David Calvo, ha insistit, a més, per “apostar per desenvolupar una visió estratègica comuna i unir forces per a generar un lobby que defense els drets dels citricultors, cree imatge de marca, guanye competitivitat, alce els preus i millore el nostre poder de negociació i la seua presència a Europa”.

Així mateix, la PNL presentada pel grup socialista insta la Conselleria d’Agricultura a programar un calendari de missions comercials, prèviament seleccionades amb el sector, per a obrir nous mercats. Finalment, el document demana en augmentar la presència de personal expert en l’Oficina de la Representació Permanent de la Comunitat Valenciana davant la Unió Europea per a defensar els interessos del sector.

Calvo ha assenyalat que la Comunitat Valenciana és la primera regió exportadora de cítrics del món, les seues vendes a l’exterior suposen el 21% de l’exportació mundial i generen 2.195 milions d’euros anualment”. No obstant això, “en els últims anys el cultiu citrícola mostra símptomes d’esgotament i s’enfronta a dificultats com l’envelliment de la població agrària, l’alt preu de la terra, l’elevat cost de la mà d’obra o campanyes amb gran producció que baixen els preus, entre altres”, ha recordat.

En aquest sentit, ha assegurat que “a aquestes dificultats se suma una creixent presència en el mercat global de competidors com Sud-àfrica o el Marroc i la imposició de condicions per part de grans cadenes de distribució i venda”.

D’altra banda, ha recordat que “per a aconseguir els nostres objectius necessitem que el sector s’agrupe i es professionalitze més encara: a penes un 30% dels productors són presents en organitzacions, les úniques que poden optar a alguns fons comunitaris, tan necessaris en aquests moments”.

Finalment, el portaveu socialista d’agricultura en Les Corts Valencianes ha afirmat que “aquesta pandèmia ha revelat el caràcter estratègic del sector agroalimentari i els poders públics han d’interioritzar el missatge i explorar solucions”. “En definitiva -ha conclòs-, no podem posar-nos de perfil davant el compromís d’impulsar un sector tan important per a la nostra economia com el citrícola. Impulsem la nostra taronja, que és el nostre símbol i, per què no dir-ho, la nostra identitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =