25n
25N
25N

El PSPV destaca que 1,6 milions de persones "paguen 700 euros menys a l'any d'IRPF que quan governava el PP"

El PSPV destaca que 1,6 milions de persones "paguen 700 euros menys a l'any d'IRPF que quan governava el PP"
27/09/2020 -

El portaveu d’Hisenda del grup socialista en Les Corts Valencianes, José Muñoz, ha defensat aquest diumenge que un total d’1,6 milions de persones “paguen 700 euros menys a l’any d’IRPF que quan governava el PP” i ha destacat que el Consell de Ximo Puig “treballa des de fa cinc anys per a reduir la càrrega fiscal a la majoria dels valencians”.

En aquest sentit, segons ha assenyalat el PSPV en un comunicat, des de 2017 un total d’1,6 milions de valencians amb rendes mitjanes i baixes “paguen quasi 700 euros menys a l’any del tram autonòmic de l’IRPF respecte al qual pagaven amb el model fiscal del PP”. “El mantra que intenta inocular la dreta és fals, perquè des de les institucions en les quals vam governar, els socialistes implantem una fiscalitat justa i progressiva”, ha indicat Muñoz.

El dirigent del PSPV-PSOE ha remarcat que l’objectiu és que les rendes més altes “contribuïsquen amb més imposats” i ha advertit que “només amb aquest model es poden garantir els serveis públics i la igualtat d’oportunitats”.

Ha manifestat que “si en 2015 les persones amb salaris de fins a 33.000 euros anuals pagaven 4.236 euros a l’any en concepte de quota íntegra autonòmica de l’IRPF, després de la reforma impulsada pel Consell de Ximo Puig per a alleujar la càrrega fiscal de les rendes mitjanes van passar a pagar 3.550 euros anuals, la qual cosa implica una rebaixa de quasi 700 euros a l’any per a quasi 1,6 milions de valencians i valencianes”.

A més, ha assenyalat que les famílies valencianes amb rendes mitjanes i baixes “són les quartes d’Espanya que menys IRPF autonòmic han de pagar”, alguna cosa que, ha afegit, “no és casual, sinó fruit de la reforma fiscal que va aprovar aquest Consell, que va posar fi a anys de permanència del sistema fiscal més regressiu d’Espanya, on pagaven més els que menys tenien”.

Ha destacat el “compromís d’aquest govern amb la justícia fiscal”, i ha detallat que aqueixa modificació “ha beneficiat a 1,6 milions de contribuents valencians de rendes mitjanes i baixes, mentre que només 60.000 dels quals més perceben han començat a contribuir en major mesura”.

“El model del PP s’acarnissava amb les persones amb rendes baixes, les mateixes a les quals més perjudicaven les seues polítiques de tisorada”, ha denunciat Muñoz, que ha criticat que “amb el model del PP un treballador amb un salari de fins a 17.707 euros anuals havia de pagar 2.107 euros d’IRPF autonòmic mentre que, amb l’actual escala, li correspon una tarifa de 1.745 euros”.

Muñoz ha retret que “l’alternativa fiscal que planteja la dreta és de la Comunitat de Madrid, que genera greus perjudicis a la resta d’autonomies i privilegia a les grans fortunes”. “Tal com ha denunciat aquesta setmana el ‘president’ Ximo Puig, Isabel Díaz Ayuso impulsa un ‘procés invisible’ que genera un tracte diferencial per a la capital, on les rendes altes estalvien 4.000 milions d’euros”, ha asseverat.

FISCALITAT VERDA

D’altra banda, el portaveu socialista d’Hisenda en Les Corts Valencianes també s’ha referit a la fiscalitat verda que “tant critica el PP” i que, “no obstant això, ni tan sols la dreta europea qüestiona”.

Muñoz ha advertit que l’estudi d’una nova fiscalitat verda “no significa una pujada d’impostos, sinó un canvi de model que reivindique la lluita contra l’emergència climàtica, que pot incloure eines com a rebaixes fiscals o incentius a les bones pràctiques climàtiques”.

Finalment, ha recalcat que “es tracta d’una de les línies estratègiques que marquen institucions com l’OCDE o la Unió Europea” i ha defensat que “qui governa en les institucions comunitàries és la dreta europea, que no sols no demonitza aquesta via, sinó que ja aposta per un canvi de model cap a la fiscalitat ambiental”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa