25n
25N
25N

El PSPV vol que el 2021 siga declarat Any Luis García Berlanga

El PSPV vol que el 2021 siga declarat Any Luis García Berlanga
30/01/2020 -

El grup parlamentari socialista en Les Corts ha presentat una iniciativa de tramitació especial d’urgència perquè el 2021 siga declarat Any Luis García Berlanga.

Segons ha explicat el sotssecretari general del PSPV i síndic del grup socialista, Manolo Mata, el cinema valencià “no es pot entendre sense l’aportació d’aquest director i guionista” i el territori valencià “ha tingut un paper protagonista en moltes de les seues obres”.

Ha posat l’accent que moltes històries contades per Luis García Berlanga han estat inspirades en personatges valencians i els escenaris d’aquesta terra han sigut constants en les seues pel·lícules, per la qual cosa la proposta insta al Consell que durant el 2021 “s’impulsen accions culturals per a destacar les produccions del cinema valencià” i es pose en marxa un calendari de celebracions i actes culturals “per a valorar l’obra cinematogràfica i cultural del director”.

Mata ha recordat que el cinema és “una importantíssima manifestació cultural i una indústria que crea molts llocs de treball” i s’ha mostrat orgullós que en la Comunitat Valenciana “cada vegada hi haja més productores i excel·lents professionals en el món de la producció audiovisual”.

També ha recordat que l’any 2021 es compleixen cent anys del naixement del cineasta, per la qual cosa és “una ocasió perfecta per a dur a terme aquest reconeixement”. “Creiem que la Generalitat, aprofitant eixa efemèride, hauria d’establir circuits culturals, manifestacions, i debats en els quals per davant de tot estiga Luis García Berlanga i el cinema com a manifestació de llibertat”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 3 =