25n
25N
25N

El PSPV-PSOE proposa desenvolupar un Pla valencià de Barris Inclusius

El PSPV-PSOE proposa desenvolupar un Pla valencià de Barris Inclusius
10/04/2021 -

La portaveu de Política Social del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Laura Soler, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual es proposa desenvolupar un Pla valencià de Barris Inclusius que seguisca la línia marcada pel mapa territorial de serveis socials de la Comunitat i impulsar la cooperativització dels mateixos per a evitar problemes de soledat entre les persones majors. A més, la iniciativa parlamentària recull la necessitat d’adaptar el Pla valencià d’Inclusió, que caduca l’any vinent, a la nova normalitat provocada per la pandèmia.

“Les polítiques que s’han anat impulsant des del govern valencià tenen com a objectiu no deixar a ningú arrere, i per això creiem que ara és més necessari que mai promoure accions d’impuls per a erradicar el ‘sensellarisme’ i el foment de l’autonomia personal de les persones amb discapacitat” assenyala Soler, qui planteja treballar amb les universitats públiques per a desenvolupar aquest nou model d’inclusió.

En aquest sentit, la iniciativa socialista posa l’accent en els programes intergeneracionals d’allotjament com una eina a tindre en compte per a combatre els problemes econòmics, socials i sanitaris de les persones més vulnerables. “El problema no és només la soledat no triada, també la situació econòmica precària al fet que viu un nombre important de persones vulnerables, alguna cosa que afecta especialment les dones” destaca la diputada, qui considera que amb aquesta nova proposta es podrien combatre moltes d’aquestes qüestions i posa com a exemple l’experiència d’altres països europeus.

Així mateix, la proposició planteja dissenyar un nou Pla Valencià d’Inclusió adaptat a la nova normalitat provocada per la pandèmia que “ha portat amb si noves situacions a les quals abans no calia fer front”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + huit =

museo prehistoria