25n
25N
25N

El PSPV-PSOE proposa incentius perquè les grans superfícies i supermercats reduïsquen el desaprofitament alimentari

El portaveu socialista d’Agricultura en Les Corts Valencianes, David Calvo, ha presentat una PNL per a adoptar mesures destinades a posar fi al balafiament de menjar, que a Espanya ascendeix anualment 7,7 milions de tones d’aliment

El PSPV-PSOE proposa incentius perquè les grans superfícies i supermercats reduïsquen el desaprofitament alimentari
06/02/2021 -

El portaveu socialista d’Agricultura en Les Corts Valencianes, David Calvo, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual planteja el desenvolupament d’un règim d’incentius perquè els distribuïdors del sector agroalimentari faciliten aliments a entitats socials, ONG i bancs d’aliments per a evitar el desaprofitament de menjar. Així ho recull la iniciativa presentada per Calvo, que ha considerat que “la Comunitat Valenciana no pot romandre aliena a la urgència de caminar cap a una major sostenibilitat social, una necessitat que ens interpel·la a tots”.

Per això, la iniciativa inclou el desenvolupament d’un segell de qualitat que reconega públicament el compromís i els assoliments de les grans superfícies i supermercats que assumisquen majors compromisos en la reducció de les pèrdues i donen aliments, sempre que ho facen de forma regulada, garantint el seu destí i impedint l’especulació i la competència deslleial. Així mateix, Calvo ha destacat la necessitat que existisca una norma que prohibisca les pràctiques que promoguen la deterioració premeditada dels aliments.

“És inconcebible que un aliment passe de la prestatgeria d’un supermercat a un contenidor de fem en tan sols uns segons; erradicar el desaprofitament alimentari serà l’aposta més digna i social de qualsevol política mediambiental”, ha assegurat Calvo qui ha destacat “la dificultat d’obtenir dades completes i fiables sobre les quantitats actuals del desaprofitament d’aliments”, la qual cosa, juntament amb la falta de consens institucional sobre què és el desaprofitament, “complica la capacitat de prendre mesures concretes i específiques”.

“La societat valenciana cada vegada està més sensibilitzada amb el reciclatge i la reutilització materials, però el menjar no podem catalogar-la com un material més, molt menys com a fem”, ha manifestat el portaveu d’Agricultura del PSPV-PSOE en Les Corts, que ha recordat que “només a Espanya, cada any es malgasten 7,7 milions de tones de productes alimentaris”. Per això, el dirigent socialista ha explicat que “es tracta d’un problema de dimensions majúscules”.

En qualsevol cas, Calvo ha considerat “urgent i més necessari que mai” prendre mesures per a atallar la deixalla d’aliments, “especialment en un moment en què la pandèmia ha agreujat encara més les desigualtats socials”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =