25n
Orgull
Orgull

El PSPV-PSOE proposa un pla per a prioritzar l'atenció de la salut mental en joves

arxiu

El PSPV-PSOE proposa un pla per a prioritzar l'atenció de la salut mental en joves
04/07/2021 -

La portaveu de Joventut del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Aroa Mira, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) amb la qual planteja la posada en marxa d’un pla per a prioritzar l’atenció de la salut mental en els joves a través de l’Estratègia Valenciana de la Joventut. La iniciativa cerca garantir que les persones joves tinguen accés ple als recursos públics de salut mental, protecció i prevenció, així com posar en marxa estratègia de prevenció psicològica.

En aquest sentit, la diputada socialista ha assenyalat que “la crisi sanitària ha incrementat els casos de depressió i ansietat entre els joves valencians, la qual cosa fa més necessari que mai posar en marxa tots els mecanismes que estan al nostre abast per a frenar la que serà la quarta ona de la pandèmia: la salut mental”. “A la precarietat i els dubtes sobre el seu futur se suma ara la incertesa provocada per la COVID-19, una crisi que, lamentablement, els està afectant de manera directa”, ha afirmat Mira.

D’aquesta manera la iniciativa parlamentària planteja que l’actualització de l’Estratègia Valenciana de la Joventut afavorisca l’accés als serveis públics, la igualtat d’oportunitats i que tinga en compte qüestions com la cohesió, la socialització i l’ús del temps lliure dels joves·. A més, recorda que “aquest full de ruta ha d’abastar a tot el territori valencià a través de la xarxa jove de les diferents institucions, especialment en les zones rurals o en situació de despoblació”.

Amb tot això, Aroa Mira ha destacat que “encara som a temps de donar una solució a una generació que viu entre dues crisis” i ha apostat per “oferir garanties perquè les persones joves poden desenvolupar el seu projecte de vida amb estabilitat des de tots els àmbits”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =