25n
25N
25N

El PSPV demana la dimissió d'Ortiz (PP) per informació "parcial i manipulada"

La popular es reafirma en unes acusacions que Inspecció de Treball i Seguretat Social descarten

El PSPV demana la dimissió d'Ortiz (PP) per informació "parcial i manipulada"
05/11/2019 -

El PSPV ha demanat aquest dimarts la dimissió de la secretària general del PPCV i diputada en Les Corts Eva Ortiz per “manipulació de documentació” i haver donat una informació “parcial” com a veraç “quan era mentida” amb relació a una investigació per les subvencions donades a empreses del germà del ‘president’, Ximo Puig, en el marc d’Avalem Joves, mentre la ‘popular’ s’ha mantingut en la seua posició: “Ahir aquest expedient no estava arxivat perquè es van fer les trucades pertinents“.

Després que aquest dilluns Ortiz assegurara que Inspecció de Treball mantenia oberta una investigació a les empreses Mes Mut i Comunicacions Els Ports, vinculades a Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la denúncia presentada pel PP, que considera podia haver-hi un delicte contra els drets dels treballadors i frau en les subvencions, la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social ha confirmat l’absència d’irregularitats, així com que no s’han incomplit els requisits establits per al seu reconeixement ni que les ajudes hagen sigut destinades a finalitats diferents dels previstos legalment.

El director territorial de la Inspecció de Treball en la Comunitat Valenciana, Francisco Rogero, subscriu aquestes certificacions, en les quals constata que aqueixa va ser la conclusió de l’actuació inspectora després de l’examen de la documentació continguda en els expedients administratius existents en el SERVEF i la resta de les comprovacions dutes a terme. L’actuació inspectora a totes dues mercantils va concloure “sense que pel funcionari actuant s’hagen constatat irregularitats”.

El diputat socialista José Muñoz ha criticat que Ortiz “va entregar documentació parcial” i va donar una informació “com a veraç quan era una mentida per a intentar generar una situació absolutament falsa”. A més, ha censurat que la diputada del PPCV no haja rectificat un dia després i haja intentat “confondre” de nou, per la qual cosa “només cap en aquest cas la dimissió”.

“Està manipulant informació a gratcient”, ha retret Muñoz, qui ha criticat que els socialistes estan “farts d’aquesta persecució política al senyor Puig i a la seua família, que no és d’ara”, ja que segons ha recordat quan aquest denunciava casos de corrupció en la Diputació de Castelló el llavors president provincial li va eliminar el sou.

Ha admés que aqueixa “és la tònica del PP quan governa i quan està en l’oposició” i ha incidit en la petició que Ortiz dimitisca perquè “no està legitimada per a continuar parlant de qüestions que afecten la política valenciana”. Segons ha remarcat Muñoz, no permetran que la “feblesa interna” d’Isabel Bonig i Eva Ortiz “afecten l’honorabilitat de les persones i d’un partit que han lluitat contra la corrupció” i al “bon nom” del ‘president’.

Muñoz ha insistit que ella diu que ahir l’expedient continuava obert però tant des de la Conselleria com des del Ministeri s’ha informat de la conclusió sense detectar irregularitats, indicant que “el normal en fer una denúncia de tal gravetat” haguera sigut cerciorar-se que continua oberta. “Hi havia mala fe”, ha asseverat.

El síndic socialista i sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, també ha apuntat que aquest va ser “un atac gratuït” perquè Eva Ortiz “ja sabia que estava arxivat” des de fa mesos aquest expedient i l’ha condicionat a la campanya electoral, la “desesperació” i el “passat del PP”. Ha reiterat també que els ‘populars’ porten “30 anys fent la vida impossible a Puig”, que “no és un president amb 15 milions a Andorra, és honrat i declara el que té”.

Mata ha remarcat que el PP té tot el dret a presentar les denúncies que considere, però ha qüestionat per què “no espera al resultat”. “No et pots preocupar de saber com va això?”, ha preguntat, lamentant que a Ortiz “la veritat li era igual”.

A més, ha incidit en què “encara que fóra veritat tot el que diu no és delicte, és una irregularitat administrativa” i si hi ha subvencions mal donades la primera interessada a saber-ho és la Generalitat. “Puig, són les quatre lletres maleïdes que té la dreta”, ha resolt.

EL PP INSISTEIX

Prèviament ha comparegut Eva Ortiz, que en roda de premsa ha reiterat que a ells com a denunciants no se’ls ha comunicat l’arxiu i “ahir aquest expedient no estava arxivat perquè es van fer les trucades pertinents abans de vindre”. Així mateix, ha advertit: “Que jo passada per davant d’un radar hui a 150 no vol dir que no em puga vindre una multa la setmana que ve”.

“Algunes vegades el senyor Puig em recorda a altres presidents de la Generalitat en les seues manifestacions, que també ha signat querelles contra gent del PP i ara, no ens ve bé i ataquem a les persones que denuncien i les injuriem i calumniem? Benvinguts”, ha agregat.

A més, ha insistit que dilluns que ve ampliaran la denúncia en el jutjat per a posar en coneixement tota la documentació i, de fet, inclouran la certificació signada pel director general de Treball, Benestar Social i Seguretat Laboral en la qual consta que no s’ha estés acta d’infracció sobre aquestes mercantils.

“No sabem per què respon en nom de dues empreses privades, qui ha demanat que faça aqueix certificat, per què i per a què. En el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria no apareix cap atribució a la Direcció General per a emetre aquest tipus d’informes, mai s’han emés aquest tipus d’informes per a dues empreses privades. Casualitat, que són les empreses del germà del president”, ha apuntat.

Manolo Mata ha justificat aquesta resposta perquè s’estava “posant en causa a una empresa i a l’actuació dels funcionaris”, que són “gent honorable”. “És que està en joc el bon nom de la gent que treballa allí”, ha incidit.

REBUTJAT UN PLE EXTRAORDINARI

En la Junta de Portaveus d’aquest dimarts s’ha rebutjat precisament la petició del PP –que han donat suport Cs i Vox– perquè Puig compareguera en un ple extraordinari per a donar compte de les subvencions a aquestes empreses, amb els vots en contra de PSPV, Compromís i Unides Podem.

Mata ha explicat la seua negativa en què es demana sobre la base d’unes “dades falsejades” i, a més, Puig no ha pres cap decisió sobre la concessió d’aquestes ajudes ni té “cap relació” amb aqueixes empreses, mentre des de Compromís Mònica Álvaro ha assenyalat que se’ls està donant informació “molt contradictòria” i, a més, el PP disposa de la sessió de control per a preguntar al president sobre això. “Una mica de responsabilitat i ‘seny'”, ha reclamat.

La portaveu de Unides Podem, Naiara Davó, ha assenyalat que la via judicial està oberta i serà la que determine, encara que si arribat el moment “dóna indicis que s’han de demanar responsabilitats polítics així ho farem”. Això sí, ha criticat que el PP demane múltiples compareixences per a “igualar” a tots quan ells poden “donar màsters a Harvard sobre la corrupció”. Al seu judici, no busquen informació, sinó titulars per a tapar que “no tenen propostes”.

El PP ha assenyalat que davant aquesta negativa registraran una petició de comissió d’investigació i ha instat que “si tot està bé” es done tota la informació.

Per part seua, el portaveu de Cs, Toni Cantó, ha assegurat que els semblava “bo” que compareguera per a “alçar tota ombra de dubte” però ha lamentat que “el tripartit ha tornat a salvar-se a si mateix”, i la de Vox, Ana Vega, ha assenyalat que Puig té el deure “polític i moral” de donar explicacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

Informacion coronavirus