25n
25N
25N

El PSPV-PSOE insta a aprovar un pacte valencià anti transfuguisme i a crear una comissió per al seu seguiment

Muñoz: “El PP, i especialment Mazón, s’està aprofitant del suport de trànsfugues de Compromís i del PSPV-PSOE i cometent una burla democràtica que, segons el pacte estatal, es considera corrupció”

El PSPV-PSOE insta a aprovar un pacte valencià anti transfuguisme i a crear una comissió per al seu seguiment
17/02/2021 -

El secretari d’Organització del PSPV-PSOE i diputat a les Corts Valencianes José Muñoz ha presentat avui una Proposició No de Llei (PNL) per a la redacció i aprovació d’un pacte valencià anti transfuguisme, que reculla i adapte el Pacte anti transfuguisme del Govern d’Espanya a la realitat valenciana. A més, la iniciativa planteja que es cree una comissió de seguiment d’aquest acord en el si de les Corts Valencianes.

“El PP s’està aprofitant d’una pràctica que no sols suposa una burla democràtica a la voluntat popular, sinó que, segons el Pacte anti transfuguisme estatal, es considera corrupció”, ha denunciat Muñoz, que s’ha referit a les últimes mocions de censura amb trànsfugues promogudes pel PP i secundades per trànsfugues tant de Compromís com del PSPV-PSOE, l’última d’elles a Teulada. Per això, ha instat a tots els partits, “però especialment al PP i al seu president a Alacant, Carlos Mazón, a condemnar aquestes pràctiques i no aprofitar-se d’aquesta deslleialtat política per a aconseguir alcaldies”.

“Des del Partit Socialista no veiem a permetre que aquestes mocions de censura tiren endavant amb l’ajuda de la nostra formació; al contrari, volem acabar amb aquesta pràctica”, ha assegurat el secretari d’Organització del PSPV-PSOE. Així, ha afegit que “els i les socialistes demanarem una declaració clara, un compromís de tots els partits polítics que no acceptaran aconseguir alcaldies mitjançant mocions de censura amb trànsfugues d’altres partits”.

Per això, la iniciativa planteja que s’incloga en el nou pacte valencià la prohibició d’acceptar els suports de trànsfugues per a mocions de censura o d’investidura. A més, es pretén estendre el contingut dels acords que s’aconseguisquen en l’àmbit autonòmic als ens provincials i locals, així com estudiar la possibilitat d’aprovar una iniciativa per a la destitució dels càrrecs públics trànsfugues que no hagen estat triats per sufragi directe. D’altra banda, la PNL inclou la creació d’una comissió de seguiment d’aquest acord en el si de les Corts, on estiguen representats tots els partits polítics, per a adaptar el pacte estatal i supervisar el compliment de l’acord contra el transfuguisme, a més de traslladar a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les diputacions provincials i els ens locals l’acord perquè s’adherisquen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + set =