25n
25N
25N

El PSPV proposa crear un "protocol de rescat" per a persones vulnerables davant situacions d'emergència com a pandèmies

Marta Fernández

El PSPV proposa crear un "protocol de rescat" per a persones vulnerables davant situacions d'emergència com a pandèmies
23/08/2020 -

La portaveu de Política Social del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Laura Soler, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a instar el Consell a posar en marxa un “protocol de rescat” específic per a les persones en situació de vulnerabilitat en casos d’emergència immediata com a terratrémols, incendis, inundacions o pandèmies.

En el cas de les persones amb discapacitat, la iniciativa, a més, planteja la necessitat d’adaptar aquest pla als diferents tipus i graus de discapacitat, així com d’elaborar un registre amb la localització de totes les persones amb diversitat funcional de la Comunitat Valenciana, “tenint en compte la Llei de Protecció de Dades i sempre previ consentiment dels afectats, perquè puguen ser fàcilment rescatades a través d’itineraris segurs”, ha explicat la formació en un comunicat.

“La pandèmia de la Covid-19 ha posat de manifest la doble vulnerabilitat en la qual viu la població amb discapacitat”, ha assegurat Soler, que ha manifestat que “és més necessari que mai començar com més prompte millor a desenvolupar i actualitzar els protocols de rescat de les persones en situació de vulnerabilitat en cas d’emergència”.

La parlamentària considera imprescindible “la creació d’un registre amb el consentiment informat de les persones interessades per a complir amb els preceptes de la Llei de Protecció de Dades” perquè “qualsevol persona vulnerable puga ser localitzada instantàniament en situacions de perill, de manera que es puga acudir en el seu rescat de la forma més ràpida i eficaç possible”.

En el cas de les persones amb discapacitat, aquest rescat, ha afegit Soler, “ha de fer-se segons un protocol que establisca diferents itineraris segons el grau i el tipus de discapacitat, perquè no és el mateix auxiliar a una persona amb mobilitat reduïda que a una amb discapacitat visual, per exemple”.

A més, ha apostat per un pla que “contemple tots els escenaris d’emergència possibles”: “Terratrémols, incendis, fugues de gas, inundacions, pandèmies i aïllament social, entre altres”.

COMPROMÍS RECOLLIT EN L’ACORD DE RECONSTRUCCIÓ

La diputada socialista ha recalcat que aquest és un dels compromisos recollits en l’acord per la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana aprovat en Les Corts Valencianes.

Ha remarcat que és fonamental “generar aquests protocols de la mà del teixit social, del tercer sector, dels i les professionals i les persones afectades”, així com sotmetre’ls “a una actualització contínua perquè continuen sent útils per a tota mena de persones”.

“Els poders públics han de protegir a totes les persones però, especialment, han de generar espais de seguretat per als quals més ho necessiten”, ha defensat la portaveu de Política Social del PSPV-PSOE.

Soler ha conclòs que “hem de ser conscients que les emergències no afecten a totes les persones per igual, i posar en marxa els mecanismes perquè les persones en situació de vulnerabilitat o amb discapacitat puguen tindre l’especial protecció que necessiten”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − onze =