25n
Orgull
Orgull

El PSPV presentarà mocions perquè Sanitat homologue mascaretes transparents per a persones sordes

El PSPV presentarà mocions perquè Sanitat homologue mascaretes transparents per a persones sordes
10/10/2020 -

La secretària general del PSPV-PSOE de la província de València, Mercedes Caballero, ha anunciat que els socialistes presentaran en les pròximes setmanes mocions als ajuntaments per a “vetlar per una atenció pública sense barreres”. La iniciativa sol·licita, entre altres qüestions, que el Govern i la Generalitat acceleren els tràmits per a l’homologació de mascaretes transparents per a facilitar la comunicació amb les persones sordes.

Caballero ha indicat que l’arribada de la Covid-19 ha portat a l’ús obligatori de mascaretes, una mesura que “malgrat protegir a la població del virus, ha suposat una gran barrera per a milers de persones que pateixen algun tipus de discapacitat auditiva”. Així, ha assenyalat que actualment, aquest col·lectiu “ha vist minvada la seua capacitat de comunicació, atés que per a elles poder llegir els llavis és indispensable”.

Per això, ha defensat que l’objectiu del PSPV és “assegurar que els espais públics siguen plenament accessibles i inclusius per a les persones que pateixen pèrdua d’audició”, per la qual cosa ha remarcat que és “imprescindible” l’homologació de mascaretes transparents perquè les persones que treballen en espais públics puguen utilitzar-les i facilitar així la comunicació amb aquest col·lectiu.

La moció impulsada per la direcció provincial inclou una bateria de propostes encaminades a buscar solucions que permeten a persones sordes comunicar-se com ho feien abans de la pandèmia. En aquest sentit, Caballero ha detallat que se sol·licitarà a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) que subtitule els continguts emesos en À Punt perquè la comunitat sorda puga seguir qualsevol informació d’interés general i de caràcter informatiu.

La moció també reclama a Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) que incloga nous models comunicatius com la instal·lació de panells electrònics o visuals per a emetre avisos i informacions de manera que aquests no siguen difosos únicament en senyal acústic.

Una altra de les mesures que recull el document és sol·licitar a la Generalitat i a l’Executiu la instal·lació dels mitjans adequats (altaveus, panells electrònics o bàners) en aquells espais públics que, a causa de la pandèmia, compten amb elements com a mampares de metacrilat o cristalls que “dificulten la comunicació” amb les persones que pateixen hipoacúsia.

La líder provincial ha assegurat que “és obligació dels poders públics impulsar mesures que ens conduïsquen a conviure en una societat sense desigualtats”. Per això, ha subratllat, “hem de prendre consciència d’aquestes dificultats i adoptar una actitud propositiva per a pal·liar les dificultats que viu cada dia aquest col·lectiu”.

“Amb aquestes accions recollim les demandes de diverses organitzacions i moviments associatius que reclamen mascaretes transparents que faciliten la comunicació i altres accions per a pal·liar les barreres amb les quals es troben per a accions tan quotidianes com acudir al supermercat, viatjar en transport públic o comprar medicaments en la farmàcia”, ha asseverat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − quatre =