25n
25N
25N

El PSPV provincial presentarà mocions als ajuntaments per a demanar ajudes a la ramaderia de boví brau

Assegura que no dona suport a la decisió d’Agricultura “d’excloure a aquest sector a concret de qualsevol subvenció”

El PSPV provincial presentarà mocions als ajuntaments per a demanar ajudes a la ramaderia de boví brau
15/05/2020 -

El PSPV-PSOE de la província de València presentarà en tots els ajuntaments una moció per a instar a les institucions públiques competents a posar en marxa un pla específic d’ajudes per a la ramaderia de boví brau, “un dels sectors ramaders més afectats per la crisi sanitària i que ha sigut exclòs de les subvencions de la Conselleria d’Agricultura”.

El diputat autonòmic i portaveu d’Agricultura, David Calvo, ha insistit en la necessitat d’aquestes ajudes atés que “la paralització de festejos comporta un augment d’excedent de caps de bestiar braus que necessita ser atés amb les cures veterinàries pertinents” perquè, en cas contrari, “els bòvids podrien acabar en l’escorxador per falta de recursos per a mantenir-los”.

Calvo ha mostrat el seu “compromís ferm” amb tot el sector ramader de la Comunitat Valenciana, “sense cap excepció”, i ha assenyalat que el principal objectiu és “assegurar el benestar animal i conseqüentment evitar sacrificar a més de 6.000 caps de bestiar”. “Cap sector ha de quedar fora de subvencions que ajuden a esmenar les conseqüències adverses provocades per la Covid-19”, ha manifestat.

Per part seua, la secretària general del PSPV-PSOE província València, Mercedes Caballero ha assenyalat que “en aquesta crisi sense precedents ningú pot quedar arrere” i, per això, la Diputació ja ha iniciat el contacte amb el sector per a abordar el cost d’aquestes ajudes.

“Els socialistes considerem que les ajudes han d’arribar a tots els sectors de la societat valenciana”, ha manifestat i, per això, recalca que “no recolza la decisió de la Conselleria d’Agricultura, gestionada per Compromís, d’excloure a aquest sector en concret de qualsevol subvenció”.

Al seu judici, “la consellera Mirella Mollà no hauria de condicionar l’ajuda per plantejaments ideològics, com sembla que està ocorrent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =

CCCC
torrent