25n
25N
25N

PSPV: "Al PP haurien d'il·legalitzar-ho com a partit"

La secretària de Ciutadania i responsable jurídica del PSPV assegura que “Camps era és baula perduda que ens faltava per a entendre com operava la Gürtel a la Comunitat”

PSPV: "Al PP haurien d'il·legalitzar-ho com a partit"
10/01/2018 -

La responsable jurídica del PSPV i secretària de Ciutadania, Ana Barceló, ha asseverat hui que la declaració de Correa “demostra que Camps era la baula perduda que ens faltava per a entendre com operava la trama Gürtel a la Comunitat” pel que “al PP el que haurien de fer és il·legalitzar-ho com a partit i posar-lo com a exemple d’un manual de males pràctiques que la resta de partits no hauríem de cometre”. A més ha incidit que el PP haurà de “donar explicacions immediates i aclarir-nos qui i per què va obrir les portes de la Comunitat a aquesta trama corrupta”.

De fet, Barceló ha incidit que els responsables del PPCV i el mateix Camps s’han quedat sense arguments possibles de defensa en confessar el finançament irregular i els delictes electorals tant els empresaris com el mateix capitost de la trama i per açò ha demanat que “hui mateix” els valencians i valencianes tinguem una resposta sobre “a través de qui es va instal·lar la Gürtel a València, com se’ls va obrir l’administració valenciana concedint-los centenars de contractes públics que van ajudar a engreixar encara més a aquestes empreses; i si tot açò va permetre que el PPCV s’enriquira irregularment concorrent dopat a les eleccions autonòmiques de 2007 i a les generals de 2008 en les quals es presentava Mariano Rajoy i en les quals es van celebrar diversos mítings a València”.

“Aquest procediment té tres potes i les tres eren necessàries perquè la trama corrupta funcionara: els empresaris, els responsables de Gürtel i el Partit Popular, i dos de les potes ja han confirmat que la cúpula del PPCV de Camps es va finançar irregularment” ha reiterat Barceló. “Són exemple de com utilitzar els diners públics en benefici propi, en benefici d’un partit per a mantenir-se en el Govern i en benefici d’amics personals que només cerquen enriquir-se a través de les arques públiques”, ha incidit Ana Barceló.

“Les paraules de Correa necessiten explicacions i no anem a tolerar de cap de les maneres que el PPCV i Bonig diguen que açò és una cosa del passat o que no té res a veure amb ells perquè la realitat és molt tossuda i segueix posant la corrupció del seu partit en les pàgines d’actualitat política”, ha continuat la dirigent del PSPV després de bromejar amb que “els actuals dirigents són només les reserves d’un partit al qual li hem aconseguit asseure a tota la seua cúpula en el banc dels acusats”. Això sí, Ana Barceló ha demanat a Bonig que “ja no valen els perdons, sinó les explicacions clares i no solament als grups polítics, sinó a tota la ciutadania valenciana i a tots els votants als quals van enganyar”. “Els seus votants han d’estar avergonyits i sufocats de veure l’espectacle com ha enfonsat reputacional i econòmicament el PPCV a aquesta Comunitat”, ha assegurat durant la roda de premsa oferida en la seu del PSPV.

“Per sort el món idíl·lic i irreal que ens dibuixava Camps s’està desfent com el sucre i està caent com els naips, el problema és que ara tenim una Comunitat arruïnada malgrat l’esforç que dia a dia duu a terme aquest Consell per a recuperar drets i reparar el teixit econòmic, social i empresarial”, ha sentenciat Ana Barceló.

Consell Jurídic Consultiu

A més, i després de ser preguntada sobre la conveniència o no que Camps continue com a membre del Consell Jurídic Consultiu, Ana Barceló ha assenyalat que “rotundament no” i ha incidit que “per responsabilitat política ha de ser ell qui i el seu partit qui s’adonen d’una vegada que qui està assenyalat com a epicentre d’una trama ja no pot seguir vetlant per la legalitat en aquesta Comunitat des del seu càrrec”. “Està políticament incapacitat i ha de ser ell i el seu partit els qui s’adonen que no pot seguir en el càrrec” ha conclòs Barceló després d’apuntar que “algun dia aquesta Comunitat arribarà a la conclusió que Camps és una persona non grata”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + dinou =

bombers