El PSPV demana que els maltractadors condemnats a treballs a la comunitat també hagen d'anar a cursos de rehabilitació

Guardar

La portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Rosa Peris
La portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Rosa Peris

El PSPV ha presentat una iniciativa en Les Corts en la qual demana que s'incremente el nombre de places de treballs en benefici de la Comunitat per a evitar que la prescripció de les penes a complir pels agressors condemnats per violència masclista per falta de llocs, que s'incloguen cursos de rehabilitació i que s'informe les víctimes d'on els realitzaran si hi ha ordre d'allunyament.

Així ho ha explicat als mitjans la portaveu socialista de Justícia en Les Corts, Rosa Peris, que ha assenyalat que "a pesar que molts intenten dir que la Llei Integral contra la Violència de Gènere és una llei que va contra els homes i que posa pràcticament a tots en la presó, el 89% no compleix cap mena de pena privativa de llibertat", sinó que la majoria són condemnats a fer treballs en benefici de la comunitat.

"Hem detectat que quan a un maltractador se li condemna a fer treballs en benefici de la comunitat si en un any les institucions públiques no ofereixen un lloc la pena prescriu", ha denunciat la diputada, que ha considerat "greu" que puguen produir-se casos en els quals els agressors "no compleixen absolutament cap mena de condemna".

Així mateix, ha apostat perquè aquests treballs "no consistisquen només a agranar els carrers", sinó que també s'incorporen alguns cursos per a la rehabilitació dels condemnats, que en la situació actual han de fer uns treballs que, ha lamentat, "no són suficients per al canvi de mentalitat que necessitem". "Igual que la costura no apodera a les dones, agranar els carrers no rehabilita maltractadors", ha remarcat.

D'altra banda, la proposició no de llei també apunta a la possibilitat que les dones que han patit violència masclista i l'agressor de la qual té una ordre d'allunyament, sense previ avís, poden trobar-se en un espai públic amb el seu agressor perquè aquest exerceix prop de la víctima aquests treballs a la comunitat.

Així, "és molt important que es comunique a la víctima si això interfereix en el seu dia a dia", ha afirmat Peris, i s'insta a demanar al Govern central que es modifique la legislació perquè es comunique aquesta circumstància a les víctimes si el seu maltractador té una ordre d'allunyament que puga veure's afectada per la realització dels treballs.

"Aquestes són les tres mesures que plantegem: són possibles i són reals", ha reivindicat la portaveu socialista de Justícia, que ha recordat que "la realitat és que, excepte en casos d'assassinats i agressions molt greus, el màxim al qual són condemnats la immensa majoria dels agressors és a agranar els carrers dels nostres pobles".

Destacats