caixa popular

El PSPV demana que els establiments hostalers de la Comunitat oferisquen aigua potable fresca de manera gratuïta

I.CABALLER/CORTS

El PSPV demana que els establiments hostalers de la Comunitat oferisquen aigua potable fresca de manera gratuïta
08/07/2018 -

El Grup Socialista en Les Corts Valencianes ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual insta al Consell al fet que prenga mesurades “per a facilitar i consolidar l’oferta gratuïta d’aigua potable fresca en tots els establiments hostalers de la Comunitat Valenciana“, segons ha informat el partit en un comunicat.

El síndic dels socialistes, Manolo Mata, ha indicat que “l’aigua és un bé de consum bàsic”, al mateix temps que ha assenyalat que “aquest producte ha vist un augment de la seua demanda amb un consum, de mitjana, de 63,5 litres d’aigua embotellada a l’any per persona i una despesa total de 581,53 milions d’euros, un 4,7% més que l’any anterior”.

D’acord a Mata, “aquesta pujada de consum també convida a una pujada de preus i per tant, queda cada vegada més desprotegit l’accés a la demanda a un ben bàsic de consum com és l’aigua”. Davant aquesta situació, ha assenyalat que la regulació de l’oferiment d’aigua de l’aixeta en establiments hostalers de forma gratuïta “és una iniciativa que s’està treballant i aplicant en diferents països, comunitats autònomes i ciutats d’Espanya”.

Sobre aquest tema, ha posat l’exemple de Balears, Navarra o Andalusia, que “al gener d’enguany va incloure en la seua Llei per a la Promoció d’una Vida Saludable i una Alimentació Equilibrada un article en el qual s’assenyalava que ‘els establiments de restauració i similars s’oferirà, sempre que se siga client, la possibilitat d’aigua fresca, en el recipient adequat per al seu consum, de forma gratuïta i complementària a l’oferta del propi establiment”.

En aquest sentit, ha incidit que “s’ha de tenir en compte l’interés de la societat actual del foment d’una vida saludable” i ha indicat la iniciativa ‘Pla Bé’ de la Conselleria de Sanitat, en el qual es promou “l’activitat física i una alimentació saludable entre la qual s’inclou una correcta hidratació”. “Afavorir l’accés a l’aigua tant en els establiments públics com hostalers és beneficiós per a generar una bona cultura de la hidratació”, ha reiterat.

VESSANT ECOLÒGIC

D’altra banda, Mata ha explicat que aquesta PNL compte també amb un vessant ecològic, ja que l’oferiment gratuït d’aigua “és una mesura de prevenció d’envasos i millora, per tant, de la gestió dels residus, tal com es va aprovar en el parlament de Navarra”.

“El consum excessiu d’envasos, sobretot de plàstic, és una preocupació global sobre la qual ja s’està treballant actualment per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic”, ha expressat el portaveu.

Finalment, el polític socialista ha assenyalat el ‘Pla Integral de Residus’ (PIR), on es remarca la desaparició de l’ús del plàstic per a envasos d’un sol ús per a 2020 o la campanya ‘Menys plàstics, més futur’, que consciència sobre el risc que suposen els plàstics per als Parcs Naturals.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − disset =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC