25n
25N
25N

El PSPV assegura que el seu pròxim objectiu és millorar la inserció dels joves en el mercat laboral

El PSPV assegura que el seu pròxim objectiu és millorar la inserció dels joves en el mercat laboral
06/01/2019 -

La secretària de Creixement Econòmic i Ocupació del PSPV-PSOE, Blanca Marín, ha assenyalat que les dades d’ús del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i la Seguretat Social coneguts aquesta setmana confirmen “el bon rumb de la Comunitat i del Consell de Ximo Puig” i ha destacat que el següent objectiu dels socialistes valencians és “millorar la inserció en el mercat laboral dels col·lectius amb major dificultat com els joves”.

Per això, Marín ha destacat en un comunicat aquest dissabte que “el ‘Pla GenT’, l”Avalem Joves+’ i el ‘Programa 500’ de beques per a opositors, posats en marxa pel Consell, són bones eines per a potenciar l’ocupabilitat dels joves”.

“Els socialistes valencians tenim clar que l’ús dels joves és una prioritat”, ha asseverat, per a recordar que els menors de 30 anys “són un dels col·lectius que més han patit amb la crisi, perquè han arribat a aconseguir taxes de desocupació superiors al 50%”.

Des de l’inici de legislatura en 2015, la socialista ha ressaltat que la taxa d’atur entre els menors de 30 anys ha baixat 15 punts i és “la més baixa dels últims 11 anys”. “L’ocupació és fonamental perquè els joves puguen desenvolupar el seu propi projecte de vida”, ha defensat.

Per a això, ha posat en valor la contribució de mesures com ‘Avalem Joves’ i ‘Avalem Joves+’, “dirigits a compensar el principal handicap dels joves, la seua menor experiència laboral”. ‘Avalem Joves’ va destinar en el seu primer pla entre 2016 i 2020 205 milions d’euros per a impulsar l’ocupabilitat juvenil.

“Tal va ser l’èxit que el Consell, amb l’ajuda del Fons de Garantia Juvenil de la Unió Europea, va impulsar ‘Avalem Joves+ ‘en 2017 amb 57 milions per a donar ocupació a 3.500 joves”, ha recordat la també secretària autonòmica d’Economia, per a recordar que ja s’ha anunciat una segona edició que comptarà amb 100 milions i preveu generar 5.400 llocs de treball per a menors de 30 anys.

Paral·lelament, l’aprovació del ‘Programa 500 en el qual la Generalitat becarà a 500 estudiants valencians amb 500 euros per a ajudar la seua preparació d’oposicions i proves d’accés a ocupació pública “facilitarà l’accés de personal jove a l’administració pública valenciana i la consecució d’una ocupació de qualitat”. Aquesta mesura “incrementa la igualtat d’oportunitats per a accedir a una ocupació pública de l’administració valenciana”.

RETINDRE EL TALENT VALENCIÀ

També ha posat en valor el ‘Pla GenT’ o Programa per al Suport a Persones Investigadores amb Talent, amb la meta tant de recuperar el talent científic que “es va veure obligat a emigrar per culpa de la crisi i la falta d’oportunitats en la Comunitat, com retenir als que actualment estan investigant en territori valencià”.

Aquest programa va comptar en 2018 amb 4,1 milions i en 2019 tindrà un pressupost de 4,8 milions per a “aconseguir que 25 investigadors retornen i altres 15 no marxen”. De moment, Marín ha assegurat que “ja ha tingut èxits com la recuperació de sis investigadors de prestigi que han tornat a la Universitat d’Alacant (UA)”.

Per tot això, ha garantit que aquestes mesures de foment d’ocupació jove donen resultat en el marc d'”estabilitat, confiança i diàleg social que el Consell promou, com a millor contribució al desenvolupament de l’activitat econòmica i l’ocupació”.

“La Comunitat ha creat més de 200.000 llocs de treball en tres anys i mig i ha millorat l’accés a l’educació amb una baixada de taxes universitàries del 15% i l’augment de les beques”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 3 =

torrent