25n
Orgull
Orgull

El PSPV proposa un pla de retorn al mercat laboral per a les dones que el van deixar per cuidar a la família

Zapatero i Puig critiquen que la dreta critique el feminisme en la seua mirada “regressiva” de la societat

El PSPV proposa un pla de retorn al mercat laboral per a les dones que el van deixar per cuidar a la família
17/04/2019 -

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d’un pla de retorn al mercat laboral de les dones que van deixar les seues ocupacions per raons de cures, “especialment per motius de maternitat”, perquè “és una vergonya que encara hi haja entrevistes de treball que pregunten a les dones si la seua intenció és quedar-se embarassada”.

Així ho ha indicat aquest dimecres a Torrent (València), en l’acte ‘Sumem per la Igualtat’ en el qual ha participat també l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, a més de les conselleres Gabriela Bravo, María José Salvador i Ana Barceló.

Puig ha assegurat que l’objectiu de la següent legislatura és “estrényer l’accelerador de la igualtat, avançar i descartar aquelles mirades regressives de la ultradreta que continuen campant al seu aire i que han contaminat a les dretes democràtiques” i ha agregat que “votar per la igualtat i per un futur de convivència en la Comunitat Valenciana és votar socialista”.

El ‘president’ ha avançat que plantejaran una sèrie d’iniciatives per a avançar en la igualtat real tant en la lluita contra la bretxa salarial com contra la violència de gènere: “No volem que cap dona en aquesta comunitat tinga por o se senta sola enfront del maltractament”.

“Impulsarem una Llei Valenciana per al Foment de la Igualtat en l’Ocupació que es complementarà amb les polítiques de Pedro Sánchez per a acabar amb la bretxa salarial, incentivar la presència de dones en els consells d’administració i fomente la conciliació en les empreses”, ha agregat.

Així mateix, ha apuntat que posaran “la tecnologia com a aliada per a acabar amb el problema del terrorisme masclista utilitzant el Big Data com a detector de les milers de dones que encara pateixen d’una manera o d’una altra la violència masclista” perquè “el problema no són les denúncies falses, el problema són les denúncies que no es produeixen”, ha expressat.

Segons ha remarcat, “es tracta de resoldre les qüestions amb arguments, amb idees i amb un programa que acabe sent un projecte per a tots i per a totes, que unisca a aquesta societat des de la cohesió i la igualtat” i per a això “cal votar i mobilitzar-se”.

ZAPATERO: “EL FEMINISME ÉS ÈTICA”

Per part seua, l’expresident Rodríguez Zapatero ha destacat que el feminisme és “ètica” posat que “no hi ha cap principi més ètic que el que busca la igualtat en tots els ordres, i especialment entre homes i dones, una de les discriminacions més punyents i persistents”. Per això, ha assenyalat que “el Partit Socialista ha entés, aprés i escoltat la importància de portar el feminisme com un senyal d’identitat prioritària”.

Així, ha criticat que la dreta estiga “caient en l’exageració i practicant les seues maneres més abruptes”, especialment contra el moviment feminista. “Els qui exageren, desqualifiquen i insulten són els que saben que no tindran la majoria en les urnes”, ha indicat, per a agregar que “la dreta està anticipant la seua derrota política amb l’agressivitat que demostren contra Pedro Sánchez, l’únic projecte que tenen les dretes per a Espanya només és combatre les nostres polítiques”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + un =