25n
Orgull
Orgull

Ximo Puig: “Hem de mobilitzar a totes aquelles persones progressistes, perquè no són sol unes eleccions, ens estem jugant la democràcia”

Ximo Puig: “Hem de mobilitzar a totes aquelles persones progressistes, perquè no són sol unes eleccions, ens estem jugant la democràcia”
12/04/2019 -

El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha animat aquest dijous a participar en “un gran combat democràtic a partir de la mobilització i l’explicació” perquè, segons ha indicat, “ens estem jugant molt”. “Hem de mobilitzar a totes aquelles persones progressistes, perquè no són sol unes eleccions, ens estem jugant la consolidació d’un projecte de progrés profundament democràtic, ens estem jugant la democràcia”, ha expressat Ximo Puig.

Segons ha recordat el líder dels socialistes valencians durant l’acte d’inici de la campanya, “és l’extrema dreta la que està liderant el triple pacte” amb PP i Ciutadans i ha assenyalat que “no es pot posar sucre a una cosa tan amarga”. “L’extrema dreta és extrema dreta i el més greu és que hagen contaminat a les altres dues dretes suposadament democràtiques i està el risc que entren en el Congrés i en Les Corts Valencianes”, ha advertit.

Per això, el president de la Generalitat ha expressat que “aquestes eleccions van de decidir si es va cap avant o es torna cap endarrere”. “O continuem el camí per la convivència, per la justícia social, per la igualtat d’oportunitats i contra el fanatisme i contra els qui volen destruir tot el construït en 40 anys de progrés o tornem d’on eixim fugint per la seua corrupció”, ha indicat Ximo Puig qui ha afegit que “als valencians ja no ens poden enganyar perquè sabem massa bé el que van fer i no volem tornar”.

PROJECTE COMÚ ESPANYA I COMUNITAT VALENCIANA

Així, Ximo Puig ha assegurat que el pròxim 28 d’abril les eleccions nacionals i autonòmiques “són dues cares de la mateixa moneda”: “És la necessitat que tenim els valencians i les valencianes de tindre un govern progressista al capdavant de la Comunitat Valenciana i al capdavant d’Espanya”. Per al president de la Generalitat, això és “fonamental” perquè en 10 mesos amb Pedro Sánchez en La Moncloa “hem tingut un govern còmplice, que ha sigut capaç d’entendre’ns i que ha fet uns pressupostos que entenia les necessitats dels valencians i les valencianes”.

En la mateixa línia, el ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assenyalat que les pròximes eleccions “van de democràcia i de convivència, d’entendre Espanya com un projecte plural en el qual estiga representada tota la diversitat”. Així, ha reivindicat que “mentre que els socialistes plantegem una campanya tractant de millorar la vida de la gent, donant la cara i explicant el que hem fet i volem fer, hi ha uns altres que obstrueixen i no proposen res més enllà d’un estil bast”.

El dirigent socialista ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana i Espanya formen part d’un projecte comú que es retroalimenten en benefici de la ciutadania, a fer que la gent viva amb dignitat” i ha aprofitat per a felicitar el president de la Generalitat, Ximo Puig, pel bon funcionament del seu govern. “L’experiència valenciana ha funcionat perquè s’ha fet bé, perquè s’ha combinat el respecte, la responsabilitat, la decència i perquè hui la societat valenciana està molt millor que fa quatre anys”.

Durant l’acte, han intervingut la secretària general del PSPV-PSOE de la província de València i candidata a les Corts Valencianes, Mercedes Caballero, qui ha destacat que “tots els avanços socials i democràtics que s’han aconseguit han sigut gràcies al Partit Socialista i especialment tots aquells avanços que han tingut a veure amb els drets de les dones”; i la candidata a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, qui ha assenyalat que “en aquestes eleccions no ens podem distraure” perquè “enfront dels qui fan gala d’haver portat els pitjors anys per a la nostra comunitat, ací hi ha un partit que té la capacitat de parar a les dretes i no deixar parada ni a Espanya ni a la Comunitat Valenciana: el Partit Socialista”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =