25n
25N
25N

El PSPV presenta una iniciativa per a dragar el Segura i elevar l'N-332 davant possibles noves inundacions a la Vega Baixa

El PSPV presenta una iniciativa per a dragar el Segura i elevar l'N-332 davant possibles noves inundacions a la Vega Baixa
17/02/2020 -

El portaveu de Recursos Hídrics del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Manuel Pineda, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL), per a instar a la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) i al Govern d’Espanya a dur a terme actuacions urgents contra els efectes de la DANA a la comarca de la Vega Baixa. La iniciativa planteja dragar la desembocadura i l’antic llit del riu Segura i elevar la N-332 perquè no siga una “barrera” en cas d’inundació.

Segons ha explicat Pineda, el dragatge permetria un desguàs “efectiu i ràpid”, mentre que elevar la carretera nacional evitaria que tinguera un “efecte barrera en possibles futures inundacions”.

“Després de la DANA del passat mes de setembre a la comarca de la Vega Baixa, és necessari afrontar algunes actuacions amb la màxima celeritat sobre la base de la declaració d’Emergència Climàtica i davant la possibilitat de la repetició de catàstrofes de la mateixa magnitud en la mateixa zona”, ha incidit Pineda.

El diputat socialista i alcalde de Rafal ha remarcat, a més, que el Consell haja iniciat accions com el Pla Vega Renhace, en el marc del qual s’establiran les actuacions recomanades per la comissió de la DANA que es desenvolupa en Les Corts Valencianes.

Segons el portaveu de Recursos Hídrics del PSPV-PSOE en Les Corts, és necessari prendre altres mesures de caràcter urgent més enllà dels plans a llarg termini per a evitar noves inundacions: “No podem oblidar que un dels grans problemes de la DANA del setembre passat va ser la dificultat de drenatge de l’aigua acumulada en part del llit del Segura, així com les dificultats que va suposar la barrera que constituïa la N-332 al desguàs d’aigua”.

“El Mediterrani és la zona zero del canvi climàtic, hem de redoblar els esforços cap a un nou plantejament en comarques com la Vega Baixa, de manera que ens adaptem a les noves circumstàncies climàtiques i aconseguim impedir noves catàstrofes com la del setembre passat”, ha declarat Pineda, que ha recordat que “aquesta zona és l’horta d’Europa i hem de salvaguardar tot el seu potencial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − nou =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus