El PSPV de Gandia es rebel·la contra el masclisme en una campanya amb motiu del 8-M

El PSPV de Gandia es rebel·la contra el masclisme en una campanya amb motiu del 8-M
08/03/2019 -

La violència masclista és una realitat. La seua versió més cruel insulta, denigra, maltracta i mata. Moltes dones se senten amenaçades; i viuen pensant que cada dia pot ser l’últim, perdent per complet la seua llibertat. Davant aquesta dura realitat, per responsabilitat, convicció i justícia, des del PSPV-PSOE de Gandia s’ha realitzat una campanya per a conscienciar a la societat i denunciar les etiquetes, insults i qualificatius masclistes que pateixen cada dia les dones només pel fet de ser-ho.

L’educació i la conscienciació en valors d’igualtat, solidaritat i respecte comencen per un ús correcte del llenguatge. Darrere d’un “rabosa”, un “boja” o un “feminazi” s’amaguen segles de masclisme, segles de discriminació i agressions. Segles de por a perdre una posició dominant injusta.

Les socialistes no estem disposades a suportar més vexacions. Ni tolerarem que es torne a qüestionar el moviment feminista i els seus objectius en pro de la igualtat. Ni que es vulga confondre la violència de gènere amb violència domèstica. O que se’ns cosifique a través del llenguatge.

En el vídeo que ha preparat el PSPV-PSOE de Gandia per al 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, les participants demostren la seua valentia per a trencar estigmes i estereotips. Reclamen respecte, solidaritat i llibertat. Volen alçar el cap i la veu. Amb orgull. Amb dignitat. Donen la cara, diuen alt el seu nom i demostren la seua força per a, juntes, enviar un missatge: ni un pas arrere davant el masclisme.

Entre els rostres apareixen les alcaldesses de Gandia Pepa Frau i Diana Morant, la professora i exdirectora del Campus de Gandia de la UPV Manela Fernández o l’escriptora Adriana Serlik. També la presidenta de l’Associació Rosa dels Vents, Juana Navarro, o la directora de l’IES Tirant lo Blanc, Carmen Fuster.

Al costat d’elles, dones de la candidatura de Diana Morant, regidores, estudiants i dones del teixit social gandiense. Totes elles dones valentes que estan disposades a no rendir-se. Dones que, com deia Carmen Alborch, saben que “viure és un esforç i es paguen molts peatges, especialment aquelles dones que volem derrocar estereotips. Però val la pena lluitar i ser lliure”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − cinc =

Festes Torrent 2019