25n
25N
25N

El PSPV analitza les fórmules europees que potencien el creixement dels municipis

El PSPV analitza les fórmules europees que potencien el creixement dels municipis
22/07/2020 -

El PSPV de la província de València celebra aquest dimecres a Carcaixent una jornada d’anàlisi de l’abast dels fons europeus per a l’impuls del desenvolupament econòmic i social dels municipis, així com les eines necessàries que asseguren a les administracions locals la igualtat d’oportunitats en la participació de programes de la UE.

Sota el lema ‘Reptes del municipalisme: fons i projectes europeus’, part a proposta de la secretaria de Formació de la Comissió Executiva Provincial, Trini Castelló, amb la participació de Rafa Montaner i Carles Arques, experts en gestió i captació de fons per a presentar els projectes de la Unió a l’abast dels ajuntaments. Andrés Campos exposa la seua experiència i l’estratègia com a regidor d’Innovació de Torrent.

Aquesta jornada arriba amb la UE com a “organisme clau per a afrontar la reconstrucció i la consolidació d’una societat més sostenible i inclusiva”, amb l’objectiu d’integrar els interessos de les entitats locals dins de la política de cooperació europea, destaca en un comunicat la secretària provincial, Mercedes Caballero.

Per als socialistes, l’estratègia a implementar ha de ser “clarament euro municipalista” amb més presència en les institucions europees per a traslladar les necessitats i poder afrontar a través de les seues fonts de finançament els nous reptes als quals s’enfronten els municipis, com el repte demogràfic, la digitalització o l’ocupació.

Sorgeix com a resposta a la falta de formació específica de l’administració local i els seus representants per a accedir a ajudes europees, alguna cosa que limita les oportunitats per a poder beneficiar-se dels projectes que ofereix Europa. La intenció és proporcionar els instruments i les eines perquè “cap municipi quede fora de les iniciatives de la Unió Europea”.

Després d’aquesta primera sessió, a partir de setembre, la Comissió Executiva del PSPV de València té previst organitzar noves edicions d’aquesta mateixa jornada en altres punts de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dos =