25n
25N
25N

El PSPV assegura que "els 30 milions d'euros d'ajudes a reforma d'habitatges contribuiran a reactivar la construcció"

El PSPV assegura que "els 30 milions d'euros d'ajudes a reforma d'habitatges contribuiran a reactivar la construcció"
07/06/2020 -

La secretària de Medi Ambient i Infraestructures de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE, Sandra Martín, ha assegurat que “les ajudes per a la rehabilitació i reforma d’habitatges contemplats tant en el Pla Estatal com en el Pla Renhata de la Generalitat, que ascendeixen, en total, a més de 30 milions d’euros per a 2020, ajudaran a reactivar el sector de la construcció, especialment afectat per la pandèmia i les seues conseqüències”.

Entre aquestes subvencions, ha destacat en un comunicat que les ajudes del Pla Renhata, que suposen una inversió de cinc milions de la Generalitat, “són especialment importants en el marc de la crisi post-Covid, ja que tenen com a objectiu la millora de la qualitat, sostenibilitat i accessibilitat dels habitatges però a més fomenten l’activitat econòmica del sector i generen ocupació”.

“En aquesta convocatòria, les ajudes del Pla Renhata, que es poden sol·licitar fins al 17 de juliol, són més socials, més inclusives, més àgils, més flexibles i més sostenibles”, ha subratllat Martín, que ha explicat que enguany “la dotació econòmica és major” i “més àmplia”, “perquè contempla noves ajudes com a subvencions a les instal·lacions de domòtica perquè els habitatges siguen més accessibles”.

Així mateix, s’ha referit a la tramitació telemàtica de les ajudes com a “fonamental per a agilitar el procés” i ha afegit que “es valoren els criteris de sostenibilitat en la concessió d’aquestes”.

La dirigent socialista ha recordat que el Pla de Reforma i Rehabilitació, de les ajudes de la qual pot ser beneficiària qualsevol persona que siga propietària, usufructuària o arrendatària d’un habitatge en la Comunitat Valenciana, “ha beneficiat des de 2017 a més de 2.000 famílies i ha mobilitzat un total de més de 12 milions d’euros”.

“El Renhata ha generat i consolidat fins a 1.200 llocs de treball i s’ha demostrat com una eina fonamental tant per a l’ajuda a les famílies com per a l’impuls a un sector essencial de l’economia valenciana”, ha manifestat.

Així, ha conclòs que el Pla Renhata “suposa una mostra més del ferm compromís del Consell de Ximo Puig amb el desenvolupament sostenible, en línia amb les polítiques europees cap a una economia més verda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =