25n
25N
25N

El PSPV exigeix al PP que rectifique perquè "Puig mai ha mentit en la seua declaració de béns"

El PSPV exigeix al PP que rectifique perquè "Puig mai ha mentit en la seua declaració de béns"
15/07/2019 -

El sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha exigit al PPCV una rectificació de les seues crítiques al ‘president’ de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, en relació a les seues accions en el periòdic ‘Mediterrani’ i la votació del decret de l’Institut Valencià de Finances (IVF).

“Puig mai ha mentit en la seua declaració de béns i no tolerarem que s’embrute el seu bon nom”, ha subratllat en un comunicat després que la portaveu adjunta del PP en Les Corts, Eva Ortiz, haja anunciat el registre aquest dilluns d’una iniciativa perquè el parlament inste al Consell a iniciar un procediment sancionador contra el ‘president’ “per no haver-se abstingut de la votació del decret de l’IVF i per mentir en la seua declaració de béns”.

Aquesta petició suposa, per al socialista, que “l’actitud del PP no és més que el resultat d’un partit que està en desbandada i que únicament busca emmascarar la seua pròpia situació interna, amb greus conflictes i persecucions a alguns dels seus dirigents, tractant de denigrar la figura del ‘president'”. Per tant, ha garantit que “en cap cas es tolerarà que s’embrute el bon nom del president de la Generalitat”.

Respecte a les accions de Puig, ha explicat que “fa 30 anys, el ‘president’, després de ser acomiadat del seu treball, va decidir al costat d’altres periodistes tindre participacions d’un grup editorial que en aquella ocasió era minoritari. Les circumstàncies han portat al fet que ara tinga l’1,2% d’un grup editorial molt important espanyol i molt valencià”.

Mata ha posat en valor l'”absoluta transparència” amb la qual creu que el mateix Puig ha tractat aquest tema: “Tot se sap, perquè en la declaració de béns del ‘president’ es diu els anys que ha tingut dividends i els que no ha tingut”.

També s’ha mostrat a favor l’aprovació del decret de l’Institut Valencià de Finances, “una decisió ben presa que ha servit per a recuperar els diners”. “Ara cal felicitar-se de la bona gestió de l’IVF, que ha permés recuperar el 30% del que va ser un altre pufo del PP”, ha asseverat.

Per contra, ha denunciat que “durant els governs del PP, l’IVF es va utilitzar per a fer contínues ‘mandúrries’ polítiques”. Ha posat com a exemple que “va ser l’expresident Eduardo Zaplana l’interessat a posar en funcionament ‘El Periódico d’Alacant’ per a competir amb el diari ‘Informació’ d’Alacant, “una operació d’intervencionisme mediàtic de Zaplana i el PP per a alterar el mercat de la premsa a Alacant”.

El també síndic socialista ha reiterat així l'”excel·lent” gestió de l’IVF, que “ha recuperat la seua funció social de banc públic i ha aconseguit ingressar part d’un crèdit incobrable”, alguna cosa que “no s’ha pogut fer amb altres crèdits com els concedits a Kelme, on es van dilapidar 40 milions d’euros de diners públics”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 2 =