25n
25N
25N

El PSPV destaca el pla Edificant com una eina "molt eficaç" per a la millora dels centres educatius

El PSPV destaca el pla Edificant com una eina "molt eficaç" per a la millora dels centres educatius
30/12/2018 -

La secretària d’Educació del PSPV-PSOE, Inma Sánchez, ha fet balanç de què ha suposat durant enguany i per a aquesta legislatura el Pla Edificant, per a la construcció, millora i rehabilitació de centres educatius en la Comunitat Valenciana, i ha assegurat que “està demostrant que és una eina fonamental per a acabar amb els barracons i per a la millora dels centres educatius de tota la Comunitat”.

Sánchez ha considerat que les dades d’Edificant són “irrefutables i demostren la importància d’aquest Pla que està sent possible gràcies a la col·laboració entre l’administració autonòmica i local”, ha informat el PSPV en un comunicat.

En aquest sentit la dirigent socialista ha recordat que el Pla ja compta amb 632 actuacions sol·licitades per part dels ajuntaments, de les quals 289 actuacions ja estan delegades. De la mateixa manera ha assenyalat que són 349 els Ajuntaments que estan participant i 163 d’ells ja tenen delegades les competències el que significa, tal com ha explicat Sánchez que “han licitat, estan en fase de licitació de projectes o de construcció”.

Inma Sánchez ha qualificat d'”imprescindible” la participació de la comunitat educativa i especialment de les i els docents en les propostes per a adequar els centres a les noves metodologies que s’estan posant en pràctica. “Si s’està invertint en formació del professorat i innovant en els nostres col·legis i instituts no podem tindre aules del segle XIX en ple segle XXI”, ha matisat.

Sánchez ha reiterat que es tracta d’un ferm compromís del Consell que durant enguany ha comptat amb un “gran acolliment per part dels Ajuntaments i que a més ja compta amb un pressupost de 461 milions compromesos fins a 2021”.

“És a través d’aquestes millores, ampliacions, adequacions, rehabilitacions o construccions, i sempre en col·laboració amb la comunitat educativa, com el Consell de Ximo Puig aposta per consolidar una educació pública de qualitat i amb futur” ha explicat Sánchez després d’indicar que “la innovació, la inclusió i la igualtat d’oportunitats han de tindre la seua correspondència en les nostres infraestructures educatives”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 7 =

CCCC