25n
25N
25N

PSPV defensa que l'"obstinació" de Puig per "construir aules dignes ha rescatat a 7.000 alumnes dels barracons del PP"

PSPV defensa que l'"obstinació" de Puig per "construir aules dignes ha rescatat a 7.000 alumnes dels barracons del PP"
21/09/2019 -

La secretària d’Educació del PSPV-PSOE, Inma Sánchez, ha destacat que “l’obstinació del ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, per construir aules dignes ha permés rescatar a 7.000 alumnes dels barracons del PP”.

El PSPV ha reunit aquest dissabte en la seu del partit a més de 50 responsables socialistes d’Educació dels municipis de la Comunitat Valenciana. Una trobada en el qual també s’ha analitzat la situació del Pla Edificant, segons ha informat el partit en un comunicat.

La reunió de treball, a la qual ha assistit també el sotssecretari general del partit, Manolo Mata, ha servit per a valorar el funcionament dels projectes posats en marxa pel Consell de Ximo Puig en matèria educativa. Sánchez ha indicat que “la gestió municipal és la més pròxima al ciutadà i, per tant, és on millor es poden detectar els problemes que sorgeixen”.

“Hem constatat que Edificant és una eina fonamental per a acabar amb els barracons i per a la millora dels centres educatius de tota la Comunitat Valenciana”, i ha defensat que “gràcies a la col·laboració entre l’administració autonòmica i local, des de 2015 s’han construït 28 col·legis nous”.

Sánchez ha explicat que “el Consell de Ximo Puig va heretar 26 col·legis que estaven íntegrament en barracons, com el CEIP 103 de València”. “En els últims quatre anys s’han construït 16, la qual cosa significa que 4.400 alumnes han abandonat els barracons crònics”, ha indicat Sánchez.

“AQUESTA LEGISLATURA SERÀ LA DE LA FI DELS BARRACONS”

En aquest sentit, ha celebrat que aquest curs s’han estrenat set col·legis nous i ara hi ha en construcció altres set. “Aquesta legislatura serà la de la fi dels barracons i veurem com els nostres col·legis i instituts s’adeqüen a l’educació del segle XXI”, ha assenyalat.

Durant la trobada, els responsables socialistes d’Educació en l’àmbit municipal també han valorat la mesura anunciada aquesta setmana per la Generalitat i que permetrà que 139.000 estudiants tinguen beca menjador, 5.000 més que el passat curs, així com l’increment d’ajudes que s’ha aplicat en l’educació de 0 a 3 anys, on “el pressupost respecte al PP ha augmentat un 20%”.

“L’obligació dels Governs per garantir la igualtat d’oportunitats comença des dels 0 anys, i les iniciatives impulsades pel Consell de Ximo Puig busquen que totes les famílies tinguen accés a una educació pública de qualitat”, ha conclòs Sánchez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − un =