25n
25N
25N

El PSPV defensa que ampliació de la V-21 "millora la seguretat viària" i "protegeix més territori que el projecte del PP"

El pla destrueix 64.000 metres quadrats d’Horta tradicional valenciana

El PSPV defensa que ampliació de la V-21 "millora la seguretat viària" i "protegeix més territori que el projecte del PP"
12/10/2019 -

El diputat autonòmic del PSPV-PSOE en Les Corts David Calvo ha defensat aquest dissabte l’ampliació de la V21, un projecte que “suposa una optimització de la seguretat viària i preserva més extensió d’horta que el projecte del PP”.

Calvo ha destacat que el pla de Foment “pretén vetlar per la seguretat dels usuaris augmentant la visibilitat del tram, la seua capacitat i reduir la congestió del trànsit”. Segons ha explicat, la xifra d’accidents en l’actual via ascendeix a 230 en els últims huit anys i, “amb l’ampliació, el nombre de sinistres podria descendir considerablement”.

A més, ha remarcat que l’obra “suposarà reduir la congestió en desviar les retencions del tram corb al recte d’aquesta via que alberga durant els dies laborals al voltant de 82.000 vehicles, segons dades de l’Ajuntament de València”.

El diputat ha demanat “rigorositat i responsabilitat” a “aquelles formacions que en el seu moment van donar suport al projecte i ara s’oposen i insten al Govern a la paralització”. En aquest sentit, els ha recordat que el Ministeri de Foment “va executar aquesta ampliació després de ser donada suport per la Generalitat”.

Calvo també ha valorat “la reducció d’un 33% de les expropiacions de l’Horta gràcies a que el Ministeri de Foment va atendre el 100% de les al·legacions presentades legalment i es va reunir amb representants i associacions de l’Horta, amb l’alcalde de València i amb la Generalitat”.

Així, el dirigent socialista ha defensat que “el caràcter dialogant i conciliador” del ministre en funcions José Luis Ábalos “ha reduït l’impacte de les expropiacions i ha permés passar dels 82.000 m2 inicialment previstos a 64.000 m2, una dimensió equivalent a tres camps de futbol”.

ADJUDICADA PEL PP

“S’ha donat resposta al màxim de peticions, pese a l’escàs marge de maniobra, davant una obra que, no oblidem, va ser adjudicada en 2017 pel govern popular de Mariano Rajoy”, ha afegit.

A més, ha manifestat que “la fi última” per a escometre aquesta obra és “preservar la seguretat de les persones i mantenir unes infraestructures de qualitat”. Per al diputat socialista, “la protecció del medi ambient és compatible amb les necessitats de la ciutadania”, encara que, segons ha matisat, “cal prioritzar la seguretat i integritat de les persones reduint la sinistralitat”.

Finalment, Calvo ha explicat que “a aquest Govern no se’l pot acusar de falta de sensibilitat cap al camp valencià”. “En els últims anys hem aprovat lleis de gran transcendència com la Llei d’Estructures Agràries de la Comunitat Valenciana, la Llei de L’Horta o el Pla d’Acció Territorial de la Protecció de l’Horta”, ha ressaltat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + onze =