25n
25N
25N

El PSPV enlletgeix al PP que intente enfrontar a Hisenda i la Generalitat amb les seues crítiques al dèficit

El PSPV enlletgeix al PP que intente enfrontar a Hisenda i la Generalitat amb les seues crítiques al dèficit
29/01/2020 -

El portaveu socialista d’Hisenda en Les Corts, José Muñoz, ha retret aquest dimecres al PP valencià que “pretenga posar al Ministeri d’Hisenda en contra de la Generalitat” amb les seues crítiques al dèficit, a més d’exigir-li que “deixe de parlar malament de la Comunitat Valenciana”.

Així ha replicat a la petició del PP en Les Corts perquè comparega el ‘president’ de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, perquè explique el “vergonyós” dèficit de la Comunitat, que ascendeix a 1.488 milions, i la seua pregunta a Hisenda per a saber “què pensa fer amb una comunitat que reuneix la meitat del dèficit nacional no sols per l’infrafinançament, sinó també per la mala gestió”.

“Malgrat els intents de boicot del PP, el govern de Ximo Puig continuarà treballant perquè els valencians tinguen els mateixos serveis i drets que tenen els ciutadans d’altres comunitats autònomes. No es tracta d’un problema de despesa, sinó d’ingressos”, ha subratllat el socialista en un comunicat.

Després de recalcar que “la Comunitat gasta menys que la mitjana d’Espanya i està entre les autonomies que menys gasten”, ha recordat a la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, que “és una conseqüència del sistema de finançament injust que el PP es va negar a canviar durant anys”.

Per contra, ha defensat que un dels objectius del Botànic és “igualar la despesa per càpita en serveis públics fonamentals dels valencians a la mitjana estatal”, amb el que “continuarà treballant perquè, malgrat els intents del PP, no es maltracte a la societat valenciana”.

El diputat del PSPV ha lloat així la gestió “eficient, responsable i honrada” del Govern valencià i ha retret la “gran irresponsabilitat del PP, que un dia demana reduir les llistes d’espera o acabar amb els milers de barracons que ells van plantar per tota la Comunitat i l’endemà demana que la Generalitat no gaste més”.

També ha criticat que “el rècord de dèficit públic el té el PP en la Comunitat, que durant els seus anys de govern no va complir ni una sola vegada amb els objectius de dèficit”. És més, ha afegit, “per culpa del PP, la Comunitat va ser castigada amb una multa històrica de la Comissió Europea de 19 milions per falsejar les dades del dèficit públic”.

“L’ETAPA FOSCA ESTÀ SUPERADA”

Ara, “tota aqueixa etapa fosca està superada: tenim un Consell que ha aconseguit estabilitzar a un pacient que el PP va deixar en l’UCI”, ha il·lustrat Muñoz, per a qui “el PP segueix obstinat a tractar d’afonar la imatge de la Comunitat amb falsedats”.

I ha titllat d'”absolutament vergonyós que el PP mai abordara el canvi d’un sistema de finançament injust per a la Comunitat, saquejara les arques públiques i ara tracte d’aombrar la labor per a donar aules dignes als milers d’escolars que van condemnar a estudiar en barracons o reconstruir la sanitat pública que van deixar en la ruïna”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + dinou =

Informacion coronavirus