25n
25N
25N

El PSPV creu que "el PP tem que es destape que l'IVF va perdre més de 500 milions" amb els seus governs

El PSPV creu que "el PP tem que es destape que l'IVF va perdre més de 500 milions" amb els seus governs
24/07/2019 -

El secretari d’Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha assegurat que “el PPCV tem que es destape el ‘cas PP-IVF’ i com el banc públic valencià va perdre amb el seu partit més de 500 milions d’euros”, en la compareixença del pròxim dimarts en Les Corts del director de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca.

Així ho ha afirmat en resposta a l’advertiment de la portaveu adjunta del PP, Eva Ortiz, que el PP acudirà a la justícia si el Consell no remet els expedients de l’IVF sobre “la quitació de deute de l’empresa de la qual Ximo Puig –‘president’ de la Generalitat i líder del PSPV– és accionista”, en referència al Grup Zeta.

Sobre aquest tema, el diputat socialista ha subratllat que “l’IVF ara ha recuperat un crèdit que va concedir el govern de (Eduardo) Zaplana i que (Francisco) Camps –‘expresidents’ del PP– va convertir en incobrable”. “La por d’Eva Ortiz és que es conega com amb el seu partit el banc públic valencià va perdre més de 500 milions d’euros”, ha recalcat.

Sobre la comissió d’hisenda del dimarts, en la qual compareixerà Illueca a petició pròpia, ha sostingut que “el PP no volia que se citara al director general de l’Institut Valencià de Finances perquè tem que, una vegada més, quede en evidència que l’únic cas que hi ha ací i que és el cas ‘PP-IVF'”.

El també portaveu parlamentari d’Hisenda ha insistit que “tot això es tracta d’un episodi més de les mentides compulsives del PP”, per la qual cosa ha instat a la dirigent ‘popular’ a “deixar de practicar el trilerisme polític i vigilar bé als seus diputats: Les úniques opacitats que apareixen el portal de transparència de les Corts corresponen a diputats del PP”.

“La por que té Ortiz és que dimarts que ve se li acaba la ganga, perquè amb la compareixença d’Illueca acabaran les seues possibilitats d’estirar les mentides amb les quals pretén embrutar el nom del president”, ha reiterat.

ZAPLANA I CAMPS

En concret, Muñoz ha exposat que “la venda del crèdit tòxic que explicarà el director general de l’IVF és el resultat dels anys de mala gestió del PP en el banc públic valencià”. Un deute que “té el seu origen en una operació de Zaplana en el 2000 per a controlar el poder mediàtic a la província d’Alacant”.

Després, en 2009, “el govern de Camps va fer quasi impossible el seu cobrament en aprovar una sindicació del crèdit que va fer diluir les garanties del crèdit de Pecsa –Promocions i Edicions Culturals SA, editora del periòdic ‘Mediterrani’– amb altres bancs”. I ara, “amb la venda del crèdit tòxic, l’IVF ha recuperat part del crèdit que era incobrable i l’ha fet en els mateixos termes que la resta de bancs privats”.

Per tot això, per al socialista, “l’única cosa que vol el PPCV és ocultar que per la seua mala gestió el banc públic valencià ha perdut més de 500 milions d’euros”. “Ortiz sap que l’operació realitzada per part de l’IVF és irreprotxable i que gràcies a ella hem superat un dels mil pufos que va deixar el PP al llarg de 20 anys de balafiament en les institucions valencianes”, ha reblat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus