25n
25N
25N

El PSPV assegura que el Consell treballa per "dignificar" les infraestructures sanitàries", "a diferència" del PP

El PSPV assegura que el Consell treballa per "dignificar" les infraestructures sanitàries", "a diferència" del PP
04/07/2020 -

La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts, Carmen Martínez, ha destacat que, “enfront de les conseqüències de la nefasta gestió sanitària dels anteriors governs del PP, que van sumir a la sanitat pública valenciana en una època negra de retallades i falta de planificació”, el Consell de Ximo Puig “ha treballat i continuarà treballant per a revertir l’abandó al qual els gestors populars van sotmetre a les infraestructures sanitàries i per a dignificar aquests espais”.

Així ho ha manifestat Martínez en resposta al portaveu de Sanitat del PP, José Juan Zaplana, qui aquest dissabte ha denunciat la “passivitat” del Govern valencià i el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb l’antiga Fe de València i li ha instat a “construir més i revertir menys”.

Martínez, en un comunicat, s’ha dirigit a Zaplana per a indicar-li que, “afortunadament, des de la Conselleria de Sanitat s’està fent un treball ingent perquè la sanitat pública recupere la dignitat i el prestigi que els ‘populars’ van oblidar”.

“Els qui van deixar la sanitat pública mancada de recursos i personal no tenen cap credibilitat”, ha considerat Martínez, que ha recalcat “els al·luvions de retallades del PP en Sanitat”.

Ara, ha afegit, “les prioritats han canviat”: “Mentre entre 2009 i 2014 la despesa per càpita en sanitat i protecció social va disminuir un 8,9%, entre 2014 i 2018 va augmentar un 20,5%, convertint a la Comunitat Valenciana en l’autonomia de règim comú que més va augmentar aquesta despesa”.

En aquest sentit, ha destacat que, “mentre que, quan governava, el PP va allunyar la prestació sanitària de quasi 300.000 veïns i veïnes de Campanar, amb el trasllat de l’Hospital La Fe a Malilla, i va permetre l’abandó de les antigues instal·lacions durant anys, el Consell de Ximo Puig té un pla ambiciós i digne per a aquest espai”.

Així mateix, ha incidit en la importància que ha tingut l’antiga Fe durant la planificació sanitària de la pandèmia del coronavirus, quan la zona d’Infermeria es va redissenyar per a albergar desenes de llits “amb totes les garanties de seguretat sanitària”.

“Les dades parlen per si sols: enfront del model de retallades i privatitzacions sense control del PP, l’actual Conselleria de Sanitat té com a prioritat la consolidació d’un sistema sanitari públic fort, que tinga els recursos materials i humans que mereix”, ha afirmat Martínez.

“En el PP no poden dissimular que segueix sense ser prioritari per a ells apostar per la sanitat pública, per molt que parlen de blindar-la i fer-la valdre”, ha defensat la diputada socialista, que ha apostat per “un sistema de salut digne que pose en el centre a les persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − dos =