25n
25N
25N

L'esquerra valenciana, contra els Pressupostos

Compromís i PSPV llancen dures crítiques contra els comptes per a 2018

L'esquerra valenciana, contra els Pressupostos
04/04/2018 -

Els Pressupostos Generals de l’Estat presentats ahir en el Congrés dels Diputats pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, van ser explicats en la seu de la delegació del Govern per Juan Carlos Moragues, el delegat de l’Executiu a la Comunitat. Els comptes per a l’exercici de 2018, que encara han de passar el seu tràmit parlamentari, han tingut les seues reaccions ací, a la Comunitat Valenciana, on aquesta legislatura, i especialment durant els últims mesos, l’exigència d’un finançament just ha sigut un dels temes centrals en el discurs polític dels partits que formen el Botànic.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, va mostrar la disconformitat del seu grup amb els Pressupostos Generals de l’Estat pactats entre el PP i Ciutadans “perquè tornen a incomplir els acords unànimes dels Corts que exigeixen inversions dignes per al nostre territori”.

“Tant el PP com Ciutadans han enganyat de nou als valencians amb unes inversions territorialitzades que ens marginen, en uns pressupostos que, per exemple, suposen una reducció de la inversió de fins a un 40% a Alacant, l’exclusió de València de la subvenció milionària de transport metropolità que reben Madrid, Barcelona o Canàries, o la discriminació en equipaments culturals marginant al Palau de les Arts o el Museu de Belles Arts, Sant Pío V, la segona pinacoteca d’Espanya”.

Fran Ferri

“Però és que a més, -va afegir Ferri- es tracta d’uns pressupostos que posen la compra d’armament per a l’Exèrcit per davant de necessitats bàsiques com l’educació, la sanitat, la dependència o la inversió en innovació i investigació, fonamental per a crear ocupacions de qualitat”.

Des de Compromís es considera que aquests pressupostos pactats per Rivera i Rajoy demostren la recepta de la dreta: més marginació als valencians, més sofriment per a les classes mitjanes i baixes i més privilegis per a uns pocs.

A Madrid, el grup parlamentari de Compromís també es va manifestar en contra dels comptes presentats pel Govern central. El grup va acusar a Rajoy i Rivera de colpejar durament a l’Estat del Benestar, després de conèixer les principals línies dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018, i va criticar les amenaces de Montoro que havia vinculat la renda de més de 13 milions de persones al suport pressupostari.

Sandra Gómez (PSPV) també carrega contra els pressupostos

Sandra Gómez

La secretària general del PSPV en la ciutat de València, Sandra Gómez, va acusar al PP i a Ciutadans de no respectar a València ni als valencians. En un comunicat, Gómez va criticar durament que el Govern central no haja dedicat cap partida al transport urbà i metropolità, mentre que  Madrid rebrà 127 milions, Barcelona 109, i Canàries, 48. Per açò, va demanar a Ciutadans que “si de debò volen ser un partit que representa els interessos dels valencians, corregisquen al seu partit d’Espanya i presenten esmenes als pressupostos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 12 =

bombers