25n
25N
25N

El PSPV celebra l'aprovació de la reforma de l'Estatut d'Autonomia que "acaba amb la marginació en inversions"

El PSPV celebra l'aprovació de la reforma de l'Estatut d'Autonomia que "acaba amb la marginació en inversions"
13/12/2018 -

El PSPV-PSOE ha celebrat l’aprovació de la reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana en la Comissió Constitucional del Congrés i ha assegurat que “acaba amb la marginació en les inversions de l’Estat”, amb l’objectiu que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) siguen concordes a la població.

Tant el síndic en Les Corts, Manolo Mata, com el portaveu dels socialistes valencians en la Comissió Constitucional, Artemi Rallo, han destacat en un comunicat que aquesta modificació suposa que la cambra baixa assumisca “una reivindicació dels valencians de tenir unes inversions estatals adequades i deixar de ser una autonomia marginada quan es tracta de rebre els diners que ens correspon”.

Per a Mata, es tracta d'”una declaració política de moltíssima potència, perquè aconsegueix el suport del Congrés , del Senat i del parlament valencià”. Ha recordat que hi ha sentències del Suprem que diuen que quan les comissions paritàries entre Govern central, comunitats i ens locals arriben a un acord, “aqueix acord és exigible i, per tant, s’ha de complir”.

També ha ressaltat la importància d’aquest acord per a “cosir l’Espanya plural, diversa i cooperativa”, una Espanya que, en la seua opinió, “no frena ningú”. De fet, ha assegurat que suposa “un esdeveniment històric, perquè és solament la tercera vegada que una delegació d’un parlament autonòmic se senta i vota al costat d’una comissió dels representants nacionals”

“Mentre en el Congrés parlen hores i hores de l’educació de 0 a 3 anys o de la dependència, nosaltres, des de la Generalitat, som els que apliquem la gratuïtat de les guarderies i rebaixem la llista d’espera dels dependents a la meitat”, ha asseverat.

“FLAC FAVOR” DE CS Als VALENCIANS

I ha criticat l’abstenció de Ciutadans (Cs), que al seu judici suposa “haver-se allunyat d’un consens que ells mateixos havien signat al principi i pel qual hauran de respondre davant els seus electors”. “Li està fent un flac favor als valencians en quedar-se fora d’un acord que ha costat molt aconseguir, vuit anys per a cinc frases”, ha sentenciat.

En la mateixa línia, Rallo ha expressat la seua satisfacció perquè el 90% del Congrés i de les Corts, representades en la Comissió Constitucional, “han dit ‘sí’ a la reforma de l’Estatut dels valencians”. Una reforma que “ha de possibilitar que vinguen les inversions de l’Estat que els valencians necessitem i que aquestes han de ser concordes amb el que representem en el conjunt de l’Estat”.

Ha reiterat que “fins ara, açò no havia sigut així, ja que, malgrat que la Comunitat representa el 11% de la població d’Espanya, les inversions es quedaven en el 5 i el 6%, sobretot en aquests últims anys de govern de Mariano Rajoy”. “Aquesta falta d’inversions significa menys possibilitats per a les empreses, menys treball per als valencians i menys qualitat de vida”, ha afirmat.

Per al diputat, les explicacions de Cs de per què no ha votat a favor són “incomprensibles”. A la seua manera de veure, “la qual cosa hi ha darrere d’aqueixa abstenció és donar-los l’esquena als valencians; és renunciar a representar-los i és senzillament obeir a l’estratègia de (Albert) Rivera para recentralitzar l’Estat actual”. I ha reblat: “A Ciutadans els és igual les necessitats reals i concretes dels valencians”.

Més informació

mostra viva

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =