25n
25N
25N

El PSPV insta a Bonig a "rebel·lar-se" contra el seu partit pel veto a l'acord de la FEMP sobre els romanents

El PSPV insta a Bonig a "rebel·lar-se" contra el seu partit pel veto a l'acord de la FEMP sobre els romanents
12/08/2020 -

La secretària general del PSPV-PSOE de la província de València, Mercedes Caballero, ha lamentat aquest dimecres que el PP impulse un “veto” a l’acord aprovat entre el Govern i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que permet als ajuntaments disposar del superàvit de 2019 per a afrontar la crisi de la Covid-19, i ha instat a la presidenta dels ‘populars’ valencians, Isabel Bonig, a “rebel·lar-se” contra la decisió del seu partit.

Cavaller ha assegurat en un comunicat que, gràcies a aquest pacte, els ajuntaments “disposaran d’un fons pressupostari de 5.000 milions, podran gaudir d’un tipus d’interés efectiu del 0% i s’estalviaran fins a 70 milions d’euros anuals d’interessos que hui estan pagant per tindre els seus romanents en les entitats financeres”.

En aquesta línia, ha instat a Bonig a “rebel·lar-se contra l’ordre del carrer Gènova d’impedir aquest acord” i ha subratllat que el PPCV “ha d’anteposar els interessos de la ciutadania a les consignes del seu partit”. “Si el PPCV vol tindre un mínim de credibilitat, ha d’adherir-se a l’acord de la FEMP perquè significa liquiditat per als ajuntaments i això suposa diners per a fer atendre les necessitats derivades d’aquesta pandèmia, amb serveis que redunden en el benefici de les persones que més el necessiten”, ha manifestat.

Al seu judici, ara “el PP valencià té l’oportunitat de triar entre la política de regateig curt i els interessos de les persones”. Per a la dirigent socialista, la campanya contra l’acord “demostra que els populars només volen jugar a fer política i no tenen el més mínim sentit d’Estat. Ara toca pensar en els interessos de la ciutadania que, davant aquesta crisi, necessita que les institucions estiguen al seu costat. Ningú pot quedar arrere”.

La líder dels socialistes de la província de València ha subratllat que és el PSOE “el partit que ha buscat una solució per a desbloquejar la congelació dels romanents de Tresoreria dels ajuntaments” i ha recalcat que és “una llei del PP la que està impedint gastar aqueixos romanents als municipis”.

Mercedes Caballero ha lamentat la “hipocresia” d’un partit “que només es limita a rebutjar la proposta dels socialistes sense oferir cap alternativa”. “El PP de Casado ens té acostumats al frontisme, però Bonig hauria de plantar cara a aquesta estratègia destructiva i vetlar pels interessos dels ciutadans en els municipis en els quals governa”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + divuit =