25n
Orgull
Orgull

El PSPV defensa que "amb els socialistes en el Consell tenen beca menjador 60.000 alumnes més que amb el PP"

El PSPV defensa que "amb els socialistes en el Consell tenen beca menjador 60.000 alumnes més que amb el PP"
26/09/2020 -

La secretària d’Educació de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE, Inma Sánchez, ha defensat que “amb els socialistes en el Consell tenen beca menjador 60.000 alumnes més que amb el PP, gràcies a un augment d’inversió de quasi 27 milions d’euros”.

Sánchez ha destacat que aquesta aposta “és una mostra més del compromís d’aquest Consell amb una Educació pública i universal de qualitat, enfront de les polítiques d’austeritat i retallades sistemàtiques dels anteriors governs del PP”, ha indicat el PSPV en un comunicat.

Així, la responsable socialista ha destacat que “enguany les beques menjador arribaran a 144.000 alumnes, la qual cosa suposa, malgrat la pandèmia, atorgar l’ajuda a quasi 4.000 estudiants més que l’any passat”.

“Per a aconseguir-ho s’han invertit 685.000 euros més que en el curs anterior, és a dir, prop de 74 milions en total”, ha assenyalat, al mateix temps que ha destacat que “aquesta millora no sols es tradueix en un increment del nombre d’alumnes beneficiats, sinó que permet l’augment de l’import de les beques”.

Així mateix, la secretària d’Educació de la CEN del PSPV-PSOE ha remarcat que el Consell de Ximo Puig “ha dignificat l’Educació i ha fet un gran esforç per a revertir les pobres polítiques educatives que el PP va implantar en la Comunitat durant anys”.

En aquest sentit, ha recalcat que “enfront dels 4.000 professors que va retallar el PP, l’actual Govern valencià ha contractat 12.243 personal docent, dels quals 4.374 s’han contractat per a fer front a aquest curs escolar marcat per la pandèmia”. “Es tracta d’una manera d’abordar la crisi generada per la Covid-19 molt diferent del que han fet els populars en comunitats que governen com Madrid o Múrcia”, ha afegit.

A més, ha assegurat que “afortunadament i gràcies a iniciatives com el Pla Edificant per a la millora, rehabilitació i nova construcció de centres educatius, l’era dels barracons i l’austeritat que va caracteritzar a les polítiques educatives del PP en la Comunitat ha quedat arrere gràcies al Consell de Ximo Puig”.

Finalment, s’ha referit al fet que “l’aposta per l’educació pública i universal de qualitat és extensiva també al Govern de Sánchez, que ha aportat 214 milions no reembossables a la Generalitat per a afrontar un curs tan complex i particular com l’actual”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 20 =