25n
25N
25N

El PSPV queda fora de la comissió delegada de la Marina amb els vots de Compromís

Ribó trasllada al Consorci la necessitat d’una “reunió urgent” per a reformar els estatuts d’aquest òrgan i augmentar la representació. El vicealcalde Sergi Campillo nega la crisi de govern mentre Ramón Vilar reconeix que igual no era el moment més indicat per a aquesta decisió

El PSPV queda fora de la comissió delegada de la Marina amb els vots de Compromís
18/10/2019 -

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de València ha quedat aquest divendres fora de la comissió delegada del Consorci València 2007, després que l’executiu de la ciutat –PSPV i Compromís– haja sotmès a votació en la Junta de Govern Local la renovació del representant municipal en aquest òrgan, fins ara socialista, i s’haja designat un membre de Compromís.

Així, a partir d’ara el regidor que representarà l’Ajuntament en aquesta comissió serà Carlos Galiana, de Compromís, i no l’edil socialista Pilar Bernabé, que era la proposta pel PSPV. Fins a aquesta renovació el càrrec ho ocupava la vicealcaldesa i portaveu socialista, Sandra Gómez.

El canvi acordat en la Junta de Govern Local ha comptat amb el vot a favor dels edils de Compromís i el rebuig dels membres del PSPV en aquest òrgan, com han precisat després de la reunió el vicealcalde, Sergi Campillo (Compromís) i el portaveu adjunt i ara en funcions del grup socialista, Ramón Vilar.

La comissió delegada del Consorci de la Marina de València la integren dos representants del Govern central, un de la Generalitat i uns altres de l’Ajuntament.

Campillo ha explicat que s’havia manifestat en anteriors reunions que “urgia nomenar després de l’inici del nou mandat al representant municipal en eixa comissió i que Compromís defenia tindre un membre en ella tenint en compte que els altres integrants –Govern central i Generalitat– eren socialistes. Així mateix, ha plantejat que està previst modificar els estatuts d’eixe òrgan perquè Generalitat i Ajuntament puguen tindre dos representants cadascun.

La renovació d’aquest càrrec i la “discrepància” expressada entre els socis del Govern del Rialto en votar-la aquest divendres s’ha produït l’endemà passat de la polèmica sorgida entre les dos parts després que el PSPV votara dimecres passat, en la comissió de treball que investiga el frau de quatre milions d’euros detectat en l’Empresa Municipal de Transports (EMT), juntament amb l’oposició en el consistori –PP, Cs i Vox– que l’edil de Mobilitat i president de l’entitat, Giuseppe Grezzi (Compromís) no estiga present quan declaren en ella persones amb relació contractual o laboral amb la companyia. Compromís va rebutjar eixa mesura.

“ENS URGIA”

“Est és un tema que s’ha tractat algunes vegades en la comissió de coordinació de govern que tenim totes les setmanes. Ens urgia nomenar al representant de la comissió delegada”, ha assenyalat Sergi Campillo, alhora que ha insistit que en aquest òrgan el consistori “només pot nomenar un representant”.

“Com Compromís expressem que dels quatre membres d’aquesta comissió, volíem tindre almenys un representant com a partit que cogoverna a l’Ajuntament de València i en la Generalitat”, ha exposat respecte a la postura de la seua coalició. “Dels quatre representant, el Govern, socialista, té dos, i la Generalitat un, també socialista. Enteníem que el representant de l’Ajuntament havia de ser almenys de Compromís per a tindre un representant en eixa comissió”, ha agregat.

Així mateix, respecte a la renovació dels regidors aprovada, el vicealcalde ha comentat que el PSPV havia demanat que “s’exploraren alternatives com la possibilitat de canviar els estatuts perquè la comissió delegada tinguera més representació de cada institució”.

El vicealcalde ha assenyalat que d’aquesta manera s’aconseguiria “una representació equilibrada tant de la Generalitat com de l’Ajuntament” i ha expressat que Compromís està “completament amb aquesta proposta”. No obstant això, ha reiterat la urgència de nomenar a l’integrant del consistori per a garantir el treball diari de la comissió i no prolongar aquesta vacant fins que es faça efectiva la reforma dels estatuts plantejada.

El portaveu en funcions del PSPV ha afirmat que la “discrepància” amb Compromís es troba en aqueix punt, atés que els socialistes opinen que es podia haver mantingut la representació actual amb Sandra Gómez “mentre dura el procés de modificació d’estatuts per a equilibrar la representativitat política institucional”. “Considerem precipitat –el canvi–. Estava la vicealcaldessa i la nostra portaveu. Pensem que podia haver-se esperat –el canvi–. És un problema de terminis”, ha dit.

“ÉS UNA DECISIÓ TEMPORAL”

Preguntats pel segon vot diferenciat en la mateixa setmana entre Compromís i PSPV en haver votat per separat en la Junta de Govern Local d’aquest divendres i el dimecres en la comissió de l’EMT, Vilar ha precisat que no és el segon de la setmana sinó “el segon vot diferent de la història en la Junta de Govern” i ho ha diferenciat del succeït en la companyia pública d’autobusos.

Igualment, Ramón Vilar ha assenyalat que “no veu greu” votar en contra en aquests casos perquè el “problema” seria fer-lo “en el ple, on està l’oposició”. “En la Junta de Govern cadascun vota el que vota. Tampoc és tan dramàtic”, ha afirmat, al mateix temps que ha dit que li haguera agradat més un acord. Campillo ha dit que aquest és “un fet puntual i extraordinari”, ha destacat que canviarà quan es reformen “en poc temps” els estatuts i ha rebutjat “dramatitzar”. “És una decisió temporal”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + huit =

museo prehistoria