25n
25N
25N

El PSPV veu "urgent" que s'augmente la vigilància en prostíbuls i demana una llei abolicionista

El PSPV veu "urgent" que s'augmente la vigilància en prostíbuls i demana una llei abolicionista
21/08/2020 -

La portaveu d’Igualtat del PSPV-PSOE en Les Corts, Rosa de Falastín Mustafá, ha considerat “urgent” que des del Ministeri de l’Interior i la Fiscalia General de l’Estat s’ordene augmentar la vigilància i el control en prostíbuls “moltes vegades vinculats al tràfic i on s’obliga a exercir la prostitució” per a així “fer complir totes les mesures sanitàries” durant la pandèmia, així com reformar la normativa i que hi haja una llei abolicionista per a acabar amb aqueixa “esclavitud”.

Mustafá s’ha pronunciat en aquests termes en un comunicat després de les informacions sobre l’aparició de brots del virus en locals on s’exerceix la prostitució en municipis com Alcázar de San Juan o Cox.

En aquests casos, la parlamentària socialista recalca que es tracta de brots que, a més, “impliquen una dificultat afegida per al rastreig, ja que els clients no estan disposats a reconéixer la seua visita al prostíbul”. En aquest sentit, ha assegurat que s’ha de “garantir el dret a la preservació de la salut de les persones en situació de prostitució, la qual cosa suposa protegir sanitàriament al conjunt de la població”.

La portaveu socialista d’Igualtat en Les Corts Valencianes ha denunciat que la crisi generada per la pandèmia “ha mostrat de nou la situació de vulnerabilitat social i econòmica de les dones en situació de prostitució” i ha afirmat que aquesta situació “ens ha fet reflexionar més que mai sobre els efectes que té sobre la salut integral de les dones la comercialització dels seus cossos”.

En aquesta línia, ha assenyalat que, segons l’ONU, Espanya és “el primer país d’Europa en consum de prostitució i el tercer del món”, una activitat que es desenvolupa “en l’àmbit de la clandestinitat pel que és molt difícil de controlar amb la legislació actual”.

Per això, la portaveu socialista d’Igualtat ha assenyalat la necessitat d’una “reforma en profunditat de la normativa” i ha qualificat de “fonamental” l’elaboració d’una llei abolicionista “per a acabar amb una esclavitud que causa grans danys en la salut de les dones i anul·la els seus drets”.

Mustafá també ha apuntat la necessitat de “polítiques públiques de suport per a eixir de la prostitució i que impliquen la integració i inserció social i laboral per part de totes les institucions”. “No transformarem la societat si ens quedem només en la condemna”, ha conclòs, citant a la filòsofa Ana de Miguel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =