25n
25N
25N

El PSPV assegura la inversió de beques de menjador és un 36,8% major respecte a l'últim pressupost del govern del PP

E.P

El PSPV assegura la inversió de beques de menjador és un 36,8% major respecte a l'últim pressupost del govern del PP
03/02/2019 -

La secretària d’Educació del PSPV, Inma Sánchez, ha indicat que la inversió per a les beques menjador durant aquest curs va ser de 71.8 milions d’euros, una quantitat “un 36,8% major que l’últim pressupost del govern del Partit Popular”. A causa d’aquest increment de partida, “els beneficiaris d’aquestes ajudes van augmentar un 45%, sent 127.000 xiquets els que ara reben aquesta beca” ha assenyalat Sánchez en un comunicat.

“Les dades de les beques menjador, són unes dades que avalen la preocupació dels socialistes per la igualtat d’oportunitats i l’educació, una arma que frena l’exclusió social i és fonamental per al desenvolupament de la societat” ha apuntat la secretària d’Educació.

Així mateix, Sánchez també ha incidit que “el 80% de l’alumnat que menja en els centres educatius, rep algun tipus de beca”, i ha assenyalat la necessitat d’aquesta prestació: “existeixen centres amb 382 alumnes matriculats dels quals 362 fan ús del menjador, unes xifres que deixen clara la necessitat d’aquest servei per part dels pares i de les mares”.

“Els menjadors escolars estan oberts des del mes de setembre al mes de juny, tal com va prometre el president Ximo Puig en el seu discurs d’investidura”. Sánchez ha remarcat que durant el Govern del PP, els menjadors escolars només obrien d’octubre a maig, quan “al setembre i al juny els xiquets també mengen”.

La secretària d’educació ha reiterat la importància d’aquestes mesures, ja que “hui dia no se sap si el menjador és un servei que ofereix un col·legi públic o si el col·legi públic és un menjador” degut a la quantitat de famílies que necessiten utilitzar-lo. Una altra de les mesures destacades per Sánchez del Govern ha sigut la de garantir les beques menjador a tots els alumnes als quals se’ls ha concedit la beca de transport.

“En la Comunitat Valenciana tenim molts municipis on el centre escolar es troba en el nucli urbà però hi ha alumnes que viuen més allunyats. A tots els xiquets que es troben a una distància major de 3km del centre educatiu, els garantim la beca de transport i la de menjador” ha indicat Sánchez, que s’ha mostrat satisfeta amb aquestes xifres “el PSPV i la secretaria d’Educació estem molt contents amb aquestes polítiques i esperem continuar portant-les avance en la pròxima legislatura, ampliant el nombre de beques”.

Així, la dirigent socialista ha defensat que “les beques menjador són un exemple que avala les polítiques educatives i socials posades en marxa pels socialistes, unes polítiques que han anteposat la igualtat d’oportunitats i l’equitat a l’hora d’escolaritzar un alumne”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =

bombers
CCCC
bombers