25n
Orgull
Orgull

El PSPV assegura que "el Consell ha rescatat a 7.000 xiquets dels barracons als quals els va condemnar el PP"

El PSPV assegura que "el Consell ha rescatat a 7.000 xiquets dels barracons als quals els va condemnar el PP"
08/09/2019 -

La secretària d’Educació del PSPV-PSOE, Inma Sánchez, ha assegurat aquest diumenge que “el Consell de Ximo Puig ha rescatat a 7.000 xiquets i xiquetes dels barracons als quals els va condemnar el PP i, no solament ha retornat a les aules a tots els professors que van bandejar, sinó que hi ha més docents que mai a les aules de la Comunitat”.

Sánchez ha defensat que amb el començament del nou curs escolar “se certifica que gràcies al Consell de Ximo Puig les retallades que va aplicar el PP al sistema educatiu valencià són història”, segons ha indicat el PSPV en un comunicat.

A més, ha advertit que “la dreta inventa falses batalles lingüístiques per a tapar tots els anys de vergonya del PP que ara hem aconseguit superar”.

En aquest sentit, ha assegurat que els socialistes continuaran treballant des de la Generalitat per a millorar la qualitat del nostre sistema educatiu i oferir una educació plural, gratuïta, inclusiva i que garantisca que al final de l’etapa obligatòria tots els alumnes sàpien anglés, castellà i valencià”.

Així mateix, ha destacat “el compromís del ‘president’ Ximo Puig amb l’educació” i ha assegurat que “l’esforç inversor que ha fet aquest govern en els últims anys continuarà”. “Els socialistes som garants que, per complicada que siga la situació econòmica, els ajustos no afectaran l’educació”, ha asseverat.

“Hem augmentat les beques universitàries, les de menjador, el bo infantil i implantat la gratuïtat dels llibres de text i construït 28 col·legis nous i en aquesta línia continuarà el Govern valencià”, ha ressenyat la dirigent socialista.

“BATALLES FICTÍCIES DE LA DRETA”

En aquest sentit, ha defensat que “enfront de les batalles fictícies iniciades per les dretes en la Comunitat, els socialistes no entraran en guerres que només busquen aombrar la bona qualitat de la qual gaudeix ara el sistema educatiu valencià”.

“Utilitzar l’ús de la nostra llengua en els centres educatius o posar en dubte contínuament la capacitat del professorat per a impartir el currículum oficial no va en benefici del nostre progrés com a societat”, ha advertit.

Finalment, ha assegurat que “les ‘fake news’ de la dreta són fàcils de combatre amb dades”. Segons la dirigent socialista, aquests indiquen que el curs comença amb 71.689 professors “enfront dels 63.820 que hi havia en 2015”, amb “un 21% més d’alumnes a les aules de 0 a 3 anys” i “una inversió un 25,7% superior a la de l’últim any en què estava el PP en la Generalitat, en passar de 5.052 euros per alumne als actuals 6.351 euros”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − onze =