25n
25N
25N

El PSPV assegura que el Consell "no escatima esforços per a revertir el model universitari del PP"

El PSPV assegura que el Consell "no escatima esforços per a revertir el model universitari del PP"
30/08/2020 -

El portaveu socialista d’Universitats en Les Corts Valencianes, Pedro Ruiz Castell, ha assegurat que “el Consell de Ximo Puig mai ha escatimat esforços per a revertir el model universitari del PP en la Comunitat, que va situar a les universitats valencianes entre les més cares d’Espanya”.

Així ho ha manifestat el portaveu socialista d’Universitats en Les Corts Valencianes, Pedro Ruiz Castell, després de les declaracions realitzades hui pel seu homònim ‘popular’, Luis Martínez, qui aquest diumenge ha criticat el “retard” de la Generalitat a resoldre les beques universitàries per al pròxim curs i ha lamentat que el Consell “ha preferit anar-se’n de vacances”.

En resposta, el dirigent socialista ha recriminat en un comunicat al PP “la seua obstinació per crear malestar i crispació entre la comunitat educativa en un moment tan delicat com el que travessem”, quan “van ser el govern de Rajoy i el PPCV, que llavors governava en la Comunitat Valenciana, els qui van obrir les portes a l’augment del cost dels estudis superiors amb una pujada d’un 33% de les taxes universitàries”.

Ruiz Castell ha recalcat que, “des de la seua arribada al poder, el Consell de Ximo Puig ha abaixat el preu de la matrícula en un 15% en la seua ferma aposta per aconseguir una educació superior més igualitària” i que “gràcies a això, actualment estem en els costos de la mitjana espanyola”.

“De fet, es continuen baixant a través d’iniciatives com la nova reducció de taxes d’un 5% addicional per a les carreres tècniques més cares”, ha reivindicat.

A més, el portaveu socialista d’Universitats en Les Corts ha recordat que, “al marge del descens del cost de la matrícula, el Consell ha implementat un altre tipus de mesures amb la finalitat de sostenir una política d’ajudes a l’estudi consistent i ben dotada de la qual es beneficien desenes de milers d’alumnes”.

En aquest sentit, ha explicat Ruiz Castell, “s’ha ampliat substancialment el pressupost destinat a les beques salari, que ja s’han resolt, i rebaixat els requisits acadèmics per a la concessió de beques en general i així poder arribar a més estudiants”.

Per tant, el dirigent socialista ha assegurat que “el Govern valencià tenia i té un objectiu clar”: “Que ningú perda l’oportunitat d’accedir a la universitat per motius econòmics”.

“Ho ha demostrat i ho continua demostrant amb fets, no amb paraules com fan uns altres, des que en 2015 assumira el repte de revertir les polítiques conservadores dels qui van sotmetre durant anys a menyspreus i retallades sistemàtiques a les nostres universitats i hui pretenen erigir-se com a capdavanteres de l’educació pública”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − tres =

museo prehistoria