El PSPV lidera 223 ajuntaments en la Comunitat Valenciana i s'alça com el partit amb més majories absolutes

Carles Desfilis

El PSPV lidera 223 ajuntaments en la Comunitat Valenciana i s'alça com el partit amb més majories absolutes
15/06/2019 -

El PSPV-PSOE ha aconseguit liderar les alcaldies d’un total de 223 ajuntaments de la Comunitat Valenciana i s’ha “consolidat com prevaldre força en l’àmbit municipal”. A més, és el partit que més majories absolutes ha obtingut a la regió, en 162 municipis.

Els socialistes valencians lideren 223 ajuntaments. La formació ha aconseguit “ser el partit polític amb més implantació als ajuntaments”, ha destacat en un comunicat.

El PSPV-PSOE tanquen el cicle electoral amb la investidura dels alcaldes dels municipis de la Comunitat Valenciana després d’unes eleccions en les quals s’ha consolidat com la força més votada després de 28 anys.

Després dels últims comicis, el PSPV-PSOE és “el partit que més majories absolutes ha obtingut en la Comunitat”, ha destacat. En total, 162 municipis entre els quals es troben Elda, Dénia, Mislata, Paterna, Requena, Riba-Roja del Túria o Vila-real.

Així mateix, els socialistes valencians han superat la barrera dels 2.000 regidors en tota la Comunitat Valenciana, en concret, 2.086.

Respecte als acords de governs locals, “desenes” d’ajuntaments en els quals les forces del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) sumaven per a poder garantir governs d’estabilitat i progrés han replicat l’acord aconseguit en les Corts Valencianes aquesta setmana.

És el cas de València, Castelló de la Plana, Gandia o Elx, entre altres. Amb això, “es consolida un ampli mapa de governs alineats amb la Generalitat Valenciana que garantiran el desenvolupament de polítiques municipalistes de progrés que impulsa el Govern” del president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat la formació.

El partit socialista ha subratllat el seu “marcat caràcter municipalista, que aposta per uns ajuntaments forts i autònoms, ja que es tracta de la institució més pròxima als ciutadans i, per tant, des d’on millor es poden fer polítiques per a les persones”.

En aquest sentit, ha ressaltat que l’arribada del president Ximo Puig a la Generalitat en 2015 “va suposar un gran impuls a l’autonomia local, atesa una de les principals reivindicacions dels ajuntaments amb el Fons de Cooperació Municipal”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 1 =

programacion rialto
cultura als barris 2019
punt cat
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019