PSOE, PP i VOX tomben la Llei de Compromís per a crear el registre patrimonial de béns de la Família Reial

Guardar

Joan Carles I
Joan Carles I

El dimecres passat 11 de novembre, les formacions de Més País i Compromís van registrar en el Congrés una proposició de llei per a crear un Registre Patrimonial dels béns mobles i immobles de la Família Reial, una iniciativa que emmarquen en la seua "croada" per intentar que la Monarquia en aquest país siga "transparent". No obstant això, davant la prerrogativa de Baldoví, qui esperava que aquesta proposta no es topés de nou amb el "mur" que, al seu judici, suposa la Mesa del Congrés en tots aquells assumptes que afecten la Monarquia, una altra vegada, el vot negatiu del PSOE, PP i Vox s'ha tornat a interposar en el camí de la formació valenciana del mateix Baldoví, per la qual cosa la proposta de creació de Llei sobre el registre patrimonial de béns de la Família Reial no es podrà dur a terme.

'Volem saber què té la Casa Reial, com qualsevol ciutadà'

En roda de premsa en el Congrés, el líder de Més País, Íñigo Errejón, va deixar clar que aquesta iniciativa no té res a veure amb les preferències sobre la forma d'Estat, sinó que Sarsuela comence a tractar a la ciutadania com a "major d'edat" i, per tant, l'informe de quins són els béns propietat de la Casa Reial.

De fet, Errejón sosté que si el Rei Felip VI tinguera "visió de futur", seria "el primer interessat" en què la transparència "relegitimara" una institució que avui està "molt qüestionada" per la seua "opacitat" a Espanya.

I és que, segons va defensar el diputat valencià, amb aquesta proposta només pretenen que els ciutadans tinguen coneixement de "el que té" la Casa del Rei, com s'exigeix a qualsevol altre ciutadà o responsable polític.

'Un Registre Patrimonial a càrrec del titular del Ministeri de Justícia'

En el seu text, Més País i Compromís plantejaven que, igual que hi ha un Registre Civil de la Família Reial des de l'any 1981, es cree un Registre Patrimonial, a càrrec del titular del Ministeri de Justícia, on s'incloguen tots els béns mobles i immobles propietat "del Rei, el seu consort, els seus ascendents de primer grau, els seus descendents i al Príncep o Princesa que ostente l'herència de la Corona".

D'aquesta manera, segons Baldoví, es coneixeria "en qualsevol moment" què ha sumat la Monarquia a la seua propietat i se sabrà si les seues noves adquisicions són fruit dels diners que "generosament" donen els espanyols cada any a la Família Reial a través dels Pressupostos "o són fruit de maletins provinents de caceres en països remots".

Arxivat a:

Destacats