25n
Orgull
Orgull

PSOE i Compromís voten en contra del nomenament de Barberá com a alcaldessa honorària de València

PSOE i Compromís voten en contra del nomenament de Barberá com a alcaldessa honorària de València
04/06/2021 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha lamentat el vot en contra de PSPV i Compromís per al nomenament de Rita Barberá com a alcaldessa honoraria de la ciutat. Com ha assenyalat Mª José Catalá, “Crec que el seu vot en contra és d’una gran miopia política perquè és una proposta irrenunciable i insubstituïble perquè considerem que és l’any adequat en complir-se 30 anys de la seua presa de possessió com a alcaldessa.”

En aquest sentit, ha apuntat que els motius esgrimits per al vot en contra manquen de fonament. El primer d’ells, segons Compromís i PSOE, és que no ha passat suficient temps des de la defunció “el que és un motiu de poca solidesa perquè l’any passat es va recolzar sense fissures el nomenament de Ramón Vilar com a regidor honorari al cap de poc de la seua defunció perquè s’ho mereixia.”

“Ens sembla una falta de companyonia i de respecte a la història d’aquesta ciutat que el PSOE l’any passat veiera molt bé nomenar a Ramón Vilar, que s’ho mereixia i per això ho recolzem, i que enguany diga que no ha passat suficient temps des de la defunció de Rita”, ha destacat Catalá.

Així mateix, ha apuntat que el segon motiu és l’acord de les Corts. “No entenc la força vinculant de les Corts amb l’autonomia de l’Ajuntament de València” afegint “el vertader argument és que no es vol nomenar a Rita alcaldessa honoraria de la ciutat. M’hauria agradat més valentia, gallardia, fortalesa i fermesa per a defensar un no sense buscar arguments prescindibles i frugals com els que he escoltat”.

A més ha apuntat que “en el tema d’honors i distincions sempre s’ha tingut el màxim nivell d’acord i companyonia i creiem que influeixen motius polítics i ideològics en el rebuig. Lamentem aquests motius polítics que a nosaltres no ens han influït altres anys per a donar suport a la proposta.”

Finalment, la portaveu popular ha indicat que “la figura de Rita Barberá a la ciutat és irrenunciable per més que l’equip de govern no vulga reconéixer-lo. Tothom sap que si hi ha algú que es mereix ser alcaldessa honoraria és Rita perquè la transformació de la ciutat se li deu al seu treball.”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =