25n
25N
25N

Psicòlegs demanen més recursos en Atenció Primària i crear un servei d'atenció per a escolars

arxiu

Psicòlegs demanen més recursos en Atenció Primària i crear un servei d'atenció per a escolars
12/05/2021 -

Psicòlegs sense Fronteres reclama a la Generalitat que reforce “urgentment” l’atenció psicològica després de més d’un any de pandèmia. L’entitat –que ha realitzat més de 4.800 atencions en un any en la Comunitat Valenciana– crida l’atenció sobre la “falta de recursos públics” en aquest àmbit, per la qual cosa demana a la Conselleria de Sanitat “augmentar el nombre de professionals de la psicologia, especialment en atenció primària”.

A més, insta la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives i als municipis a incrementar els psicòlegs en les unitats de serveis socials, al mateix temps que anima a la Conselleria d’Educació a habilitar un servei d’atenció psicològica per a l’alumnat, tant en primària com en secundària “amb capacitat de proporcionar teràpia psicològica”.

Després de més d’un any del funcionament del servei d’atenció psicològica per l’emergència del coronavirus que Psicòlogues i Psicòlegs sense Fronteres amb la col·laboració del Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana ha posat en marxa per a respondre a l’emergència (aquest es va iniciar el 27 de Març del passat any), ha atés més de 4.800 crides.

El programa s’ha dirigit a donar atenció psicològica gratuïta via telefònica a les persones en situació de vulnerabilitat en la Comunitat Valenciana, a través del telèfon 960 450 230.

El manteniment en el temps de la situació d’emergència en la qual vivim pel coronavirus fa que els problemes psicològics i la necessitat de suport social hagen anat en augment com es constata amb l’increment de cridades al nostre servei d’atenció en els passats mesos de febrer i març.

Així mateix, aquest col·lectiu ha comprovat que, de les crides que van ser derivades per altres serveis, el 53% correspon a centres de salut i hospitals del sistema valencià de salut, la qual cosa indica que els mateixos es troben saturats per a donar resposta.

“MÉS D’UN MES D’ESPERA”

En aquests moments, afigen, “el temps per a rebre atenció psicològica des del sistema valencià de salut és superior a un mes”.

“Com a professionals de la psicologia, sabem pel treball que hem desenvolupat des de l’inici de l’emergència per coronavirus i pels informes de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre la pandèmia del coronavirus, que l’atenció psicològica continuarà sent necessària en els pròxims mesos per a moltes persones”, adverteixen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 3 =