25n
25N
25N

El Palau convoca les proves perquè joves directores i directors puguen col·laborar amb l'Orquestra de València

El Palau convoca les proves perquè joves directores i directors puguen col·laborar amb l'Orquestra de València
18/09/2019 -

El Palau de la Música de València ha convocat les proves perquè joves directores i directors a escala nacional i internacional puguen col·laborar en la temporada 2019-20 en diferents àmbits amb l’Orquestra de València i el seu titular Ramón Tebar. Les proves tindran lloc els pròxims dies 30 de setembre i 1 d’octubre de 2019, de 10,00 a 13,30 hores, amb la formació simfònica valenciana. El termini de presentació finalitza el 23 de setembre de 2019 a les 15,00h. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat aquesta iniciativa que l’any passat “va ser un gran èxit de convocatòria amb més de 60 aspirants de tot l’estat”. Tello ha destacat que van ser seleccionades dues dones, Isabel María Rubio i Lorena Escolar, que “m’han transmés el seu agraïment i la il·lusió d’haver pogut treballar i conviure amb l’Orquestra de València i amb un mestre del prestigi internacional de Ramón Tebar”. En aquest sentit, Tebar s’ha mostrat molt satisfet amb el treball fet, ha agraït a les professores i professors de l’Orquestra “la seua professionalitat i la col·laboració que han tingut amb elles” i ha afegit que la carrera professional d’aquestes dues directores “ha començat a donar fruits, ja que amb aquesta experiència han aprés i ja han aconseguit contractes amb orquestres i grups professionals”.

El propòsit d’aquestes proves és que joves directores o directors durant la temporada 2019-20 puguen aprendre, crear connexions, dirigir assajos complets o per seccions, dirigir bandes internes, estar al capdavant de concerts d’escolars i socials, substituir a un director, assistir al director artístic i titular i també als solistes i directors convidats, tant en concerts d’abonament com en tots els que realitze l’Orquestra durant la temporada. També destaca el punt de vista de la gestió, com és l’ajuda amb partitures, l’assistència en l’arxiu i en unes altres responsabilitats relacionades amb l’Orquestra que complementen el seu cicle formatiu. Per la seua part, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que “com a novetat en aquesta segona edició, hem estés la convocatòria a escala internacional” i ha ressaltat que aquesta iniciativa “dóna una magnífica oportunitat a les i els joves perquè treballen en diferents àmbits amb la nostra formació simfònica”.

Les bases ja es poden consultar a www.palauvalencia.com i les proves constaran de dues fases, la primera d’elles eliminatòria. El repertori per a la primera fase serà la “Història d’un Soldat” d’Igor Stravinski. En la segona fase hauran de dirigir la Simfonia núm. 5 de Ludwig van Beethoven, el poema simfònic “Don Juan” de Richard Strauss i el “Preludi a la migdiada d’un faune” de Claude Debussy.

Una vegada realitzada la selecció de candidates i candidats, s’especificarà el temps del qual disposarà cada aspirant en el podi per a realitzar la seua audició i els fragments específics a dirigir de cada obra. A més de dirigir, hauran també de mostrar habilitats per a explicar els programes, triar una obra d’entre les quatre abans exposades i fer una presentació de la mateixa durant 5-10 minuts. El tribunal podrà realitzar una entrevista personal a aquelles i aquells candidats que arriben a la fase final.

En aquest sentit, la presidenta del Palau de la Música, ha volgut “animar a les directores i directors a participar en aquesta nova edició, que enguany vol reforçar el projecte i elevar el nivell artístic d’aquesta iniciativa pionera a Espanya”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − sis =