25n
Orgull
Orgull

Quirónsalud farà proves gratuïtes per a la detecció precoç del càncer de pròstata

Quirónsalud farà proves gratuïtes per a la detecció precoç del càncer de pròstata
07/09/2018 -

Els hospitals Quirónsalud llancen una nova campanya gratuïta de diagnòstic precoç del càncer de pròstata amb motiu del dia mundial d’aquesta patologia, que se celebra el 15 de setembre. Així, oferiran analítiques gratuïtes de PSA i consultes amb l’uròleg amb sol·licitud de cita prèvia a home en general i a pacients del centre hospitalari a partir dels 45 anys, cinc anys menys si tenen antecedents familiars.

Segons ha informat Quirónsalud en un comunicat, gràcies al PSA, que es mesura en una simple analítica de sang, l’especialista pot establir el valor d’aquesta proteïna sintetitzada per la pròstata, el valor de la qual augmenta davant la presència d’un tumor.

Com explica el doctor Sven Petry, cap de la Unitat d’Urologia de Quirónsalud Torrevella, “el fet que les cèl·lules tumorals la produïsquen en major quantitat pot determinar en quines persones és més probable trobar aquest tipus de cèl·lules i decidir investigar o no la presència mitjançant una biòpsia prostàtica, depenent dels potencials beneficis i riscos que puguen derivar-se del seu diagnòstic i tractament”.

Els nivells de PSA augmenten amb l’edat, de tal manera que homes sense càncer de pròstata tindran valors de PSA més alts a mesura que envelleixen: “Si als 45 considerem un índex normal un valor de menys d’1,5, fins als 65 aquest índex de normalitat es trasllada al 2,5 i així successivament”, explica l’especialista.

El càncer de pròstata solament provoca símptomes quan es troba en fases avançades i d’ací la importància del PSA, que permet la detecció precoç d’aquesta malaltia en pacients asimptomàtics. Com indica el doctor Juan José Monserrat, cap del Servei d’Urologia de l’Hospital Quirónsalud València, els símptomes generalment es deuen al creixement benigne de la pròstata (hiperplàsia) que provoca l’obstrucció en l’eixida de l’orina, i secundàriament, pels canvis que es produeixen en el múscul de la bufeta i que afecten el seu emmagatzematge”.

Entre els símptomes més habituals es troben doll urinari feble i interromput, retard a iniciar la micció i necessitat d’orinar sovint amb urgència i fins i tot incontinència.

El càncer de pròstata és el segon càncer més freqüent del món en homes i el primer en incidència a Europa. Cada any es diagnostiquen uns 25.000 nous casos a Espanya, dels quals entre un 20% i un 30% són pacients que han recaigut en la malaltia. “No obstant això, quan es detecta a temps, aquest tumor pot guarir-se en el 90% dels casos”, adverteix el doctor Petry.

COM ACCEDIR A les PROVES

L’Hospital Quirónsalud Torrevella realitzarà les analítiques del 10 al 14 de setembre i les persones interessades poden sol·licitar informació a partir del divendres 7 de dilluns a divendres de 10 a 14 hores.

Per la seua banda, l’Hospital Quirónsalud València realitzarà la prova del 10 al 14 de setembre en les consultes situades en el carrer Professor Sever Ochoa 14 de 8.00 a 9.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =