25n
25N
25N

Famílies del col·legi Federico Maicas participen en la prova pilot de les Rutes Escolars Segures

90 alumnes i alumnes proven els dispositius que permeten el seguiment sobre el recorregut dels escolars cap al col·legi

Famílies del col·legi Federico Maicas participen en la prova pilot de les Rutes Escolars Segures
17/05/2019 -

La implantació de les Rutes Escolars segures avança després de la reunió mantinguda aquesta setmana amb els pares dels alumnes del col·legi Federico Maicas, participants en la prova pilot. Fins a final de curs, 90 alumnes i alumnes de cinqué de Primària i les seues famílies seran els primers a provar els dispositius que permeten fer un seguiment sobre el recorregut dels escolars des dels seus domicilis fins a l’escola. Les alumnes i alumnes compten amb un dispositiu de la grandària d’un clauer, connectat mitjançant tecnologia bluetooth a una aplicació i la xarxa de sensors instal·lats en diferents punts del municipi. L’aplicació avisa als pares de l’arribada dels xiquets al col·legi.

La iniciativa està inclosa dins de les Mesures per a la millora de la Mobilitat Urbana Sostenible cofinançades amb fons europeus del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE-FEDER) i emmarcades dins de l’Estratègia DUSI. “Gràcies a les rutes escolars, a més de comptar cada vegada més amb una ciutat moderna i sostenible, els nostres alumnes, podran fer cada vegada amb més seguretat un trajecte quotidià com l’anar i vindre del col·legi”, va destacar la regidora d’Educació, Patricia Sáez, en la reunió celebrada en el col·legi Federico Maicas per a explicar el funcionament dels dispositius i l’aplicació.

La prova pilot amb els dispositius de seguiment és un nou pas cap a la implantació de les rutes escolars segures després de la instal·lació a l’inici de l’any de tres passos de zebra intel·ligents en l’encreuament d’Azorín amb l’avinguda al Vedat, que s’il·luminen quan s’acosten els vianants, també com a prova pilot abans de la instal·lació en altres punts de la ciutat. Els passos de vianants que s’il·luminen millorant la visibilitat dels conductors que algunes vegades, per la seua alçada, poden no veure a xiquets o xiquetes que es disposen a creuar. A aquests projectes s’uniran noves senyalitzacions especials i passos de vianants tridimensionals i l’eliminació dels contenidors a les portes dels col·legis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 12 =