25n
25N
25N

València prepara 18 programes amb 200 projectes per als fons europeus Next Generation

Es preveu una inversió de 1.290 milions d’euros per a executar els projectes

Xisco Navarro

València prepara 18 programes amb 200 projectes per als fons europeus Next Generation
19/05/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb la vicealcaldessa Sandra Gómez i el vicealcalde Sergi Campillo, han donat a conéixer, aquest matí, la cartera de projectes que presentaran als fons europeus Next Generation. “L’Ajuntament s’ha anticipat a la convocatòria, i ja està preparat per a presentar totes aquestes propostes una vegada es convoquen les ajudes de la Unió Europea. Entenem que és una molt bona oportunitat per a la transformació i la recuperació de la ciutat de València. Les ciutats tindrem un paper fonamental i nosaltres hem treballat per a estar preparats”, ha explicat Ribó.

Per part seua, Sandra Gómez ha volgut deixar clar que “tots aquests projectes suposaran un revulsiu per a la ciutat. I és que l’objectiu és crear una València inclusiva, on tots els veïns i veïnes tinguen al seu abast els mateixos serveis, independentment del seu codi postal”. Així, ha assenyalat que “els projectes que presentarem són projectes consolidats, madurs i que l’Ajuntament ja ha posat en marxa, només que amb el finançament europeu aconseguirem executar-los de forma més ràpida”.

En aquest punt, Campillo ha apuntat que “situem a València on sempre havia hagut d’estar, en el mapa d’Europa. I aquests projectes que hui presentem segueixen, precisament, la línia que està impulsant la Unió Europea”.

D’aquesta manera, València ha preparat un total de 17 programes, que contenen 200 projectes per a la ciutat, que suposarà una inversió total de 1.290 milions d’euros. Sens dubte, es tracta d’una gran aposta de l’equip de govern municipal que permetrà construir una ciutat concorde al Marc Estratègic de València 2030, és a dir, una ciutat saludable, compartida, mediterrània, creativa, emprenedora i sostenible.

Els projectes Next Generation al detall

Programa Barris Verds

Com ha explicat Sergi Campillo, “no es tracta només de generar grans parcs, sinó de crear espais verds de proximitat en tots els barris per a oferir una infraestructura verda basada en la naturalesa per a fer front al canvi climàtic”. Així, les principals actuacions previstes són els parcs del solar de Jesuïtes, Manuel Graner, Oest o Marxalenes, entre altres, així com l’impuls dels horts urbans i de zones esportives i de joc.

Programa Regeneració del litoral

El litoral valencià juga un paper clau en l’articulació territorial, la sostenibilitat, el dinamisme econòmic i la resiliència. Entre els projectes destacats es troba la renaturalització de les platges del nord, l’entorn de La Marina o el parc de Desembocadura.

Programa València, ciutat de places

Com ha assenyalat la vicealcaldessa Sandra Gómez, aquest apartat, que té pressupost 168,8 milions d’euros, contempla projectes destacats per a la ciutat, com la plaça de l’Ajuntament, la remodelació de l’avinguda del Port, Pérez Galdós o Ausiàs March, així com les reurbanitzacions de Patraix, Orriols o Palleters.

I, precisament, aquest programa està molt relacionat amb el de ‘La ciutat de 15 minuts’, que comptarà amb un pressupost de fins a 77,4 milions d’euros, per a fer de València una ciutat inclusiva i de proximitat basada en barris dinàmics i cohesionats. “El repte és aconseguir que tots els barris tinguen els equipaments i serveis necessaris a 15 minuts a peu per a consolidar una estructura policèntrica, sense oblidar-nos de la part cultural i d’oci”, ha assenyalat Gómez.

Algunes de les actuacions previstes són l’escoleta de Malilla, l’Almoina, el Casino de l’Americà o la Fàbrica d’oli de Marxalenes.

Programes de sostenibilitat i eficiència

L’Ajuntament presentarà projectes destacats per a la ciutat com la instal·lació de depòsits de tempesta, la creació de comunitats energètiques i l’impuls de la instal·lació de plaques solars per a “ser una ciutat neutra en emissions de carboni per a l’any 2030”, o l’aposta per una alimentació sostenible, amb accions com el mercat agroecològic de Castellar-l’Oliveral o el programa ‘De l’horta a la taula’.

Així mateix, es continuarà amb l’impuls a la xarxa ciclista de la ciutat i s’avançarà en l’electrificació de la mobilitat. “Augmentarem la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics”, ha assenyalat Ribó.

Programa Accés a l’habitatge

Amb un pressupost de fins a 151,2 milions d’euros, l’Ajuntament garantirà un parc d’habitatge assequible i de qualitat. Així, ha explicat Gómez, “es rehabilitarà l’habitatge públic per a lloguer, la regeneració de blocs dispersos de renda limitada, com a Portuaris, Fontsanta o Orriols i es crearan mòduls residencials per a persones en risc d’exclusió”.

La resta de programes que es presentaran són accessibilitat universal a la ciutat, equipaments de serveis socials i igualtat, envelliment actiu, ocupació i emprenedoria, València digital, VLC Tech City i innovació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − quatre =